VKLA Bajnoki mérkőzések összefoglalói

U19

Vasas Kubala Akadémia – Kaposvári Rákóczi 0:0

Fáy utca műfüves pálya, 2013.05.25. 11:00 óra

Összeállítás:

Kovács – Lesták, Rőthy, Kis, Busa – Kollár, Nagyházi, Vida – Szedlár, Katona, Simon.

Cserék:

Thoma – Kollár helyett a szünetben, El-Sherif – Simon helyett a 71’ percben,

Lékai (kapus) és Forgács.

Tóth Csaba, vezetőedző:

Az első perctől kezdve mi domináltunk, nálunk volt többet a labda és gyorsan a középharmadba kerültünk. A felépített támadásaink az ellenfél tizenhatosa előtt azonban megálltak és ezekből a labdavesztésekből kellett visszazárnunk. A kaposváriak kontrára rendezkedtek be, de komoly védekező feladat elé nem állítottak minket. A rendelkezésre álló szűk területen a technikai hibák miatt vesztettünk kicsivel több labdát. Zárt védekezésüket nem tudtuk feltörni, kevés helyet hagytak felügyeletlenül. Sajnos ehhez mi is partnerek voltunk, hiszen csekély minőségi mozgást hajtottunk végre a támadózónában. Az ellenfél védelmének gondolkodásra való késztetése mellett hiányoztak a kreatív megoldások a kombinatív gyors játékok. Pedig pár hete ezeket gyakoroljuk nap, mint nap. A félidő alatt Katona Bence rúgott egy kapufát, majd fordult le a tizenhatoson belül védőjéről, de fölé bombázott. Később Szedlár Zoli ziccerét a kapus hárította. A félidőt követően jobban mentünk előre a második a játékrészben. Könnyen észrevehetően mindenki alázatosabban és jobban akarva közlekedett a pályán. Az ellenfél térfelén történő labdavesztések után többször szereztünk labdát és nyertük meg a párharcokat. Így a vendégek térfelén tartottuk többnyire a labdát. A félidő derekán a semmiből – a videót visszanézve eldönthetetlen módon – kaptak egy büntetőt, amit Kovács Dani bravúrral hárított. Talán visszaadta a sors. A visszakapott lehetőséget követően sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Szedlár Zoli beadását Simon Krisztián pár méterről a kapusba rúgta. Utána a debütáló Busa Simon remekül ment le az alapvonalra és gurított vissza Katona Bencének, de lövése gyengén ment 5 méterről kapura. Ismét Busa Simi volt az előkészítő, de most Thoma Krisztiánnak adott remek labdát, aki 13 méterről a kapu fölé lőtt. Majd egy Szedlár Zoli szögletet követően Vida Máté a hosszún fejelt szabadon, de a kapus lábbal ismét bravúrozott. Folyamatosan támadtunk, jobban széthúztuk a szélességben a játékot, és sokszor kerültünk mögéjük, de a centerezéseket menteni tudták vagy pontatlanok voltak. Középen is bontani tudtunk és átlövésekig is pár esetben eljutottunk. Szedlár Zoli laposan a jobb alsóba tartó lövése a kapufa mellett ment el. Semmi nem jött össze a helyzetkihasználásunkat illetően. Úgy folytattuk, ahogy Debrecenben abbahagytuk. Rengeteg helyzet és lehetőség maradt kihasználatlanul a koncentráció hiányzott ma is a támadók részéről. Többre lennénk hivatottak még ebben az összetételben is. Gratulálok az első U19-es meccsén jó teljesítményt nyújtó Busa Simonnak és a bravúrozó Kovács Daninak.

 

U18

Tatabánya- Vasas Kubala Akadémia 2:0

Tatabánya, Grosics Stadion

Összeállítás:

Lékai- Fazekas, Tóth, Tihanyi, Szemerédi - El-Sherif, Nagy L., Kiss G. – Thoma, Jákó, Kollár.

Csere:

Nagy L. helyett Primus, a szünetben, Kollár helyett Simon K. és Jákó helyett Márton az 58.percben

Gólszerző:

Isa Gábor, vezetőedző:

Ez volt a bajnoki döntő, és sajnos elveszítettük. Pedig nagyon jól kezdődött, hiszen Thoma révén az elején kétszer is ziccerbe kerültünk. Uraltuk az első negyedórát, az ellenfelünknél szinte nem is volt a labda. Ekkor a labdakihozatalba belehibáztunk, és a hazai csapat megszerezte a vezetést. Még mindenki a kapitális hibával foglalkozott lelkileg, amikor egy szögletnél elaludtunk, és az ellenfelünknek máris kétgólos volt az előnye. Lelkileg ez nagyon nehéz szituáció volt, hiszen az évi teljesítményünk kezdett elúszni. Hajtottunk továbbra is, de a hazai csapat innentől kezdve azt játszotta, amit kell. Visszaállt a saját térfelére és kontrázott. Mi nem voltunk idegileg stabilak, és rengeteget hibáztunk a passzjátékainkban. Voltak még lehetőségeink, de a tatabányaiak előtt is adódott lehetőség. Összességgében a hazai csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

U17

2013.05.25. Fáy utca, 13:00

Vasas Kubala Akadémia - Kaposvár 2:0 (0:0)

Összeállítás:

 Jeszenszky - Béres, Hesz, Orosz, Baglyas - Simon, Dorogi, Gálfi - Somogyvári, Szilágyi, Husz

Csere: 

Szilágyi h. Rabatin (45.p.), Somogyvári h. Weiland (45.p.), Husz h. Vogel (45.p.), Simon h. Szabó (60.p.), Orosz h. Vígh (75.p.)

Gólszerző: Vogel, Gálfi

Domján Norbert: Az első játékrészben nem tudtuk feltörni a vendégek védelmét, Hesz Olivér és Szilágyi Máté is kihagyta az előtte adódó lehetőséget. A Kaposvár csapata szinte csak a védekezésre összpontosított, készültünk a felállt védelemre, de mivel az első fél órában nem sikerült gólt szereznünk, a vendégek lelkesedése tovább nőtt. Rengeteg hibával játszottunk és kevés volt a labda nélküli mozgás, hiányzott a frissesség. A második játékrész elején tudtunk gyorsítani a játékunkon, a szünetben beálló játékosok közül először Vogel Márk szerzett egy gyönyörű találatot, majd Rabatin Norbert harcolt ki büntetőt, amit Gálfi László váltott gólra. Nagyobb összpontosítással növelhettük volna még előnyünket, de nem sikerült újabb találatokat szereznünk. A 90 perc pozitívuma a győzelem és a 3 pont megszerzése volt, a játékunk hagyott kívánni valót maga után. A Pécs ellen - a szezon utolsó mérkőzésén - még lesz lehetőségünk a jobb játékra, mindenképp egy szép és eredményes meccsel szeretnénk zárni a bajnokságot!

U16

Tatabányai SK - Vasas Kubala Akadémia 1:7 (1:2)

Tatabányai stadion, műfüves pálya - 2013.05.24

Összeállítás:

Paulovicz D. – Tóth Cs., Molnár E.,Fazekas M., Tóth Zs.Á. –Csősz R.,Radics Zs., Marton Sz..–  Nagy R., Tímár G., Forgács B.

Cserék:Bujbáczi R.,Tajti K., Garda G., Gálfi L., Oláh R., Toberny M.

Gól: Tímár G.(2), Forgács B. (2), Garda G.,Bujbáczi R., Fazekas M.

Vezetőedző: Késedi Gábor

Késedi Gábor, vezetőedző:

Rendhagyó módon, most hadd kezdjem az ellenfél csapatával az értékelést. Az egész félév legjobb meccsét játszottuk a hazaiakkal. Nagyon összeszedetten, kulturáltan és rendkívül agresszívan játszott a Tatabánya. Félpályás pressinget alkalmaztak. Ahogy átléptük a félpályát egyből komoly nyomást helyeztek a játékosainkra, ebből szépen megkomponált támadásokat vezettek, amelyikből az egyik eredményes is volt. Mi csak ezután kezdtünk ébredezni. Nagyobb tempóra kapcsoltak a fiúk. Több nagy helyzetet is kialakítottunk, ezek mind kimaradtak. Ami viszont nem változott az a védekezésünk pontossága és agresszivitása volt. Gyakorlatilag nem létezett középpályás védekezésünk, aminek köszönhetően ellenfelünk 3 hatalmas ziccert – köztük egy bődületes kapufát – dolgozott ki. Hihetetlenül élvezetes meccs volt. Folyamatosan jöttek a támadások. Egy kiválóan felépített akciónk végül sikeresen végződött. Tímár Geri nagyszerű mélységi passzt kapott, lefordult és lőtt, de a lövését kitolta a kapus, szerencsénkre pont Forgács Bence elé, aki habozás nélkül befejezte a támadást. Ezután gyorsan jött a második gólunk is. Radics Zsolti passzát Tímár Geri elképesztően szép mozdulattal lőtte fel a bal felsőbe. A második félidőben sok minden változott. Agresszívabbak lettünk, több 1-1 elleni helyzetet is megnyertünk a középpályán, jobban zárt a védelmünk is és még pontosabban építettük az akciókat. Tímár Geri Tóth Csabi passzából ismét gólt szerzett, majd Nagy Ricsi indítását fejezte be Forgács Bence. Ennél a pontnál úgy érzem ellenfelünk feladta a mérkőzést. Sorba vezettük az akciókat és szinte mindegyik akciónk gólveszélyt rejtett magában. Garda Géza nagyon agilisan játszott. Betört és kapura lőtt, lövését kitolta a kapus, Fazekas Márk azonban ügyesen befejezte az akciót. Garda Géza is szerzett egy remekbeszabott találatot, majd a végére Bujbáczi Roli is feliratkozott a gólszerzők közé. Összességében meg kell állapítanunk, hogy az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott több hatalmas helyzettel mindkét oldalon, a második félidőben azonban sikeresen megtörtük a hazaiak szívós ellenállását. Itt már nagy különbség rajzolódott ki a két csapat között. A srácok minden dicséretet megérdemelnek a kiváló játék és hozzáállás miatt. Ellenfelünk előtt is le a kalappal, mert kiválóan teljesítettek 45 percig. Szuper derbi volt!

Gratulálunk srácok!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

   

U15/B

Ferencváros - Vasas Kubala Akadémia 1:3 (1:1)

Népliget, stadion, 2013.05.25. 11.45.h

Összeállítás:

Ruzicska- Bánáti, Kuru, Varga, Szalai -Garai, Zeid, Varjú - Jándék, Horváth B., Domokos, 

Cserék:

Filipovic, Giuliano, Rozgonyi, Tóth,

Tóth Keve, vezetőedző:

Mintha csak a Szlovák válogatott mérkőzés folytatódott volna, de annál sokszor durvább stílusban, egy túlzottan harcos Ferencváros ellen játszottunk. Ezt a stílust nem szeretjük, de aki a dobogóra akar jutni, az ilyen mérkőzést is győzelemmel kell zárja. Különösen, hogy az őszi vereség miatt volt miért visszavágnunk!

Amit az előző mérkőzésen is megmutattunk, hogy a labdatartásos játékot a mi csapatunk játssza, míg ellenfelünk sok párharcra és a felívelt labdák mihamarabbi befejezésére taktikázott. Mi kezdtünk aktívabban, és már az első komolyabb támadásunknál veszélyben forgott a hazaiak kapuja, amiből gólt is szereztünk, de a játékvezető nem adta meg.
A labdajáratásaink ellenére a 11. percben, egy szabadrúgás lehetőségét adtuk az ellenfelünknek, a sorfal (szerintem), rosszul lett felállítva, így ezt a hibát azonnal észlelte és kihasználta a Fradi, és máris 1:0 oda. Ezután, egy pár percre magunkba zuhantunk, de szerencsére hamar visszajöttünk a pályára, és kezdődtek a felépített támadásaink, amelyeknél a szerencse, sokáig a hazai kapust segítette. Majd jött egy szöglet, amely beadásakor Szalai felemelkedett az égbe, és olyan erővel fejelte a labdát a hálóba, amit annak idején Kocsis fejelt Kispesten! Hű, de szép volt! Ez a gól nagyon kellett (21. percben) és kezdődött elölről a nagy csata. Ezután, sajnos durva összecsapásról, sérülésről, és a fájdalomról szólt a játék, nem a fociról. Jól jött a szünet, hiszen kissé megzavarodva, kerestük ennek a játéknak az ellenszerét.

A második félidő: 

Átrendeztük a posztokat, a cserejátékosok óriási önbizalommal és harci kedvvel segítették a pályán lévő társaikat. A hazaiak mindent vagy semmit alapon kezdtek játszani, aminek az lett az eredménye, hogy mi néhány percig idegesen és kapkodva játszottunk. Szerencsére, Filipovic beállítása, Jándék visszalépése, stabillá tette a játékunkat, aminek következtében, támadtunk, játszottunk, támadtunk, amikor is egy kapu előtti gabalyodásból Filipovic góljával fordítottunk, így az eredmény már 1:2 ide. Na, egy picit fellélegezhetünk mondtam a kispadon.
Ez a gól most a Fradi játékosait zavarta meg, és egyre idegesebben és feszültebben játszottak, aminek következménye a harmadik rúgott gólunk lett! Így Giuliano beállította végeredményt 1:3. 

És megint a mottóm: „Egy futballmérkőzés, sosem játék, hanem harc magunk ellen (amit az ellenfelünk nem könnyít meg), a győzelmünk elérésében. Minden poszton minden másodpercben a pályán harcolni kell, és nem a meccset kell megnyerni, hanem a mérkőzés minden pillanatának minden csatáját.” 

A fenti gondolatokat ma minden játékosunk, kivétel nélkül végrehajtotta, így nem is lehetett ez másként, minthogy győztünk!

Hajrá Vasas Kubala Akadémia, Hajrá U-15/B Csapat

 

U11 Bajnoki mérkőzés 2013. 05. 25.

Dalnoki L.A. - Vasas Kubala Akadémia 7-1 /4-0/

Összeállítás: Kovács B. - Némethy Sz., Szegezdi T., Munkácsi M., Major V., Farkas D., Sárkány R., Vass M., Szima-Mármarosi B.

Cserék: Varszámisz M., Mohamed Z., Ábrahám Á., Kiss Á.

Jakó István vezetőedző: Ha összesen négy játékos tud az elvárható szinten teljesíteni egy mérkőzésen akkor nem születhet más eredmény. Sajnos ma a csapat nagy része meg sem közelítette önmagát, a Dalnoki ellen ez kevés.

 

U11 Bozsik torna 2013.05.26.

Összeállítás: Kovács B., Munkácsi M., Szegezdi T., Sárkány R., Vass M., Major V., Szima-Mármarosi B.

Cserék: Ábrahám Á., Mohamed Z., Ambrózi M

Vasas Kubala  Akadémia - BVSC I  1-1

Gólszerző: Ábrahám Ádám

BVSC II - Vasas Kubala Akadémia 0-6 

Gólszerzők: Sárkány Roland /2/, Szegezdi Tamás, Ábrahám Ádám, Mohamed Zidán, Szima-Mármarosi Bálint

Dalnoki L.A. - Vasas Kubala Akadémia 3-1

Gólszerző: Ábrahám Ádám

Jakó István vezetőedző: Kicsit olyanok vagyunk mint a díszszázad, jól nézünk ki, csillogunk- villogunk, csak kardunk nincs...Az első mérkőzésen egyszer jött át az ellenfél a térfelünkre, a Dalnoki ellen az utolsó három percben három ziccerünk is volt. 

2013.05.27. 00:00

Vissza

 •   M GY D V P
  1 ETO FC GYŐR 14 9 2 3 29
  2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 14 8 2 4 26
  3 FERENCVÁROSI TC 14 8 1 5 25
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 14 6 4 4 22
  5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 14 5 3 6 18
  6 MTK BUDAPEST 14 4 3 7 15
  7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 14 4 2 8 14
  8 DVSC-DLA 14 3 1 10 10
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 13 2 1 41
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 15 9 3 3 30
  3 FERENCVÁROSI TC 15 6 5 4 23
  4 MTK BUDAPEST 14 6 3 5 21
  5 ETO FC GYŐR 15 4 5 6 17
  6 DVSC-DLA 16 4 2 10 14
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 3 5 8 14
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 15 1 5 9 8
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 14 2 0 44
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 15 8 1 6 25
  3 DVSC-DLA 16 8 1 7 25
  4 FERENCVÁROSI TC 14 6 2 6 20
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 15 6 2 7 20
  6 ETO FC GYŐR 15 4 4 7 16
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 15 3 4 8 13
  8 MTK BUDAPEST 14 3 0 11 9
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 11 4 1 37
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 16 11 4 1 37
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 11 2 3 35
  4 DVSC-DLA 16 8 5 3 29
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16 7 6 3 27
  6 PMFC 16 8 2 6 26
  7 ETO FC GYŐR 16 7 3 6 24
  8 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 6 5 4 23
  9 MTK BUDAPEST 16 5 4 7 19
  10 MOL FEHÉRVÁR FC 16 5 3 8 18
  11 PAKSI FC 16 5 2 9 17
  12 FERENCVÁROSI TC 16 4 5 7 17
  13 DVTK 16 4 4 8 16
  14 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 16 5 0 11 15
  15 UTE 16 2 6 8 12
  16 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 0 1 14 1
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 16 14 2 0 44
  2 FERENCVÁROSI TC 16 14 1 1 43
  3 BUDAPEST HONVÉD-MFA 15 12 0 3 36
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 10 2 4 32
  5 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 10 1 4 31
  6 MTK BUDAPEST 16 9 1 6 28
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 16 9 0 7 27
  8 UTE 15 6 2 7 20
  9 ETO FC GYŐR 16 6 1 9 19
  10 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 6 0 9 18
  11 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16 4 2 10 14
  12 PMFC 16 4 1 11 13
  13 DVTK 16 3 2 11 11
  14 PAKSI FC 16 2 5 9 11
  15 MOL FEHÉRVÁR FC 16 2 3 11 9
  16 DVSC-DLA 16 2 3 11 9
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 10 1 0 31
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 3 0 8 9
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 7 0 4 21
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 8 0 3 24
  5 REAC SPORTISKOLA SE 11 1 0 10 3
  6 DOROGI FC 11 1 1 9 4
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 10 0 1 30
  8 BVSC-ZUGLÓ 11 1 1 9 4
  9 BUDAÖRS 11 3 2 6 11
  10 KELEN SC 11 7 1 3 22
  11 UTE 11 5 2 4 17
  12 DUNAHARASZTI MTK 11 5 2 4 17
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 10 1 0 31
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 3 2 6 11
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 3 1 7 10
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 0 2 9 2
  5 REAC SPORTISKOLA SE 11 3 3 5 12
  6 DOROGI FC 11 4 2 5 14
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 9 0 2 27
  8 BVSC-ZUGLÓ 11 0 2 9 2
  9 BUDAÖRS 11 3 4 4 13
  10 KELEN SC 11 6 2 3 20
  11 UTE 11 10 1 0 31
  12 DUNAHARASZTI MTK 11 4 2 5 14
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 8 7 0 1 21
  2 DOROGI FC 8 6 1 1 19
  3 NYERGESÚJFALU SE 8 6 1 1 19
  4 ÚFC 8 5 1 2 16
  5 VÁC VÁROS LSE 8 4 1 3 13
  6 BSE PALÓC FARKASOK USE 8 3 0 5 9
  7 CSEPEL FC 8 1 1 6 4
  8 BVSC-ZUGLÓ 8 1 1 6 4
  9 ASTRA-ALEF HFC 8 0 0 8 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 AIRNERGY FC-BMTE 11 10 0 1 30
  2 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11 8 1 2 25
  3 BUDAÖRS 11 8 1 2 25
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 7 0 4 21
  5 ASTRA-ALEF HFC 11 4 2 5 14
  6 ÚFC 11 2 1 8 7
  7 DVTK 11 2 0 9 6
  8 MERCEDES-KLC 11 0 1 10 1
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 ÚFC 10 10 0 0 30
  2 COMPLEXPRESS-METIS NFC 10 8 1 1 25
  3 MONORI SE 10 7 1 2 22
  4 NYÍRSÉG NŐI SC 10 7 0 3 21
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10 6 1 3 19
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 10 4 1 5 13
  7 BVSC-ZUGLÓ 10 3 1 6 10
  8 VÁC-DEÁKVÁR SE 10 3 1 6 10
  9 REAC SISE-FEMINA 10 3 0 7 9
  10 UFC GYÖMRŐ 10 1 0 9 3
  11 BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE (törölve) 0 0 0 0 0
  12 MAGYAR MÉLYÉPÍTŐ-HSE 10 0 0 10 0
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu