U13 Ezüstérem a Kapusháborún

Idén kétséget kizáróan rekordlétszámmal, vagyis összességében 155 fővel került megrendezésre a hatodik Kapusháború, melynek helyszíne a szegedi Felső Tisza-parti stadion volt. Az eddigi évektől eltérően ezúttal a megszokott, nyílt, +35-ös és női kategória mellett már az utánpótláskorú kapusok U13-as és U14-es korosztályokban mérhették össze erejüket. A fiatalabbaknál előkelő helyezést ért el a Vasas Kubala Akadémia U13-as hálóőre, ugyanis Ménesi Edvárd ezüstéremmel tért haza a viadalról.

Ménesi Edvárd 2017 februárjától futballozik Akadémiánkon, ugyanis akkor költözött fel a fővárosba édesanyjával és a testvérével Szegedről. Tehetséges kapusunk számára extra élménnyel indult a nyári pihenés:

-Június 24-én részt vettem a Szegeden a hatodik alakalommal megrendezésre kerülő Mazeti kapusháborún, ahol a 2. helyezést értem el U13-as korosztályban. A hálóőrök háborújára az ország egész területéről jelentkeznek kapusok, az idén U13, U14, női, nyílt és +35 kategóriákban, összesen 150-en.

Edvárd számára nem csupán nagyszerű élmény volt a program, hanem szakmai szempontokat is figyelembe vett, mikor eldöntötte a nevezését.

-Fontos volt számomra ez a verseny, egy erőmérő, hiszen Szegeden futballoztam az Akadémia előtt, és sokan most láttak azóta először védeni. Nagy hőség volt egész nap, de rendkívül jól éreztem magam. Az elődöntőben az eddigi legjobb formámat sikerült hozni. Megmutathattam a képességeimet és azt, hogy ilyen rövid idő alatt mennyit fejlődtem az Akadémián. Sokan gratuláltak a fejlődésemhez és meglepődve tapasztaltam, hogy idegenek is emlékeztek rám tavalyról, amikor 4. helyezést sikerült elérnem. Azt mondták: „meglátszik, milyen magas szintű képzést kapsz”.

Fiatal játékosunk természetesen boldog a második helyezés miatt, de profi mentalitását bebizonyítva elárulta, hogy célja nem volt más, mint legjobbnak lenni!

-Bevallom őszintén, hogy a célom a dobogó legfelső foka volt, így kicsit szomorú voltam a 2. helyezésért. A döntőben egy hajszál választott el az 1. helytől... Aki ismeri a kapusháború szabályait, az tudja, hogy egy 4 percig vagy 4 gólig tartó küzdelemről van szó, ami nagy összpontosítást kíván, melyet szinte az utolsó pillanatig sikerült fenntartanom. A döntő végét gyorsan le akartam zárni, amivel az ellenfelemnek sikerült pontot szereznie, így 2. lettem.

A nyári pihenésből csupán néhány nap maradt, hamarosan elrajtol a 2017/18-as bajnoki évad, így Edvárd is megkezdi a felkészülést.

-Új tapasztalataimmal vágok neki a következő szezonnak. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Vasas Kubala Akadémián futballozhatok és céljaim szerint sikereimmel öregbíthetem az Akadémia hírnevét!

2017.07.10. 22:53

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu