VKLA Hétvégi mérkőzésjelentések

U19

Vasas Kubala Akadémia – Illés Akadémia 4:0 (1:0)

Fáy utca műfüves pálya, 2013.05.11. 11:00 óra

Összeállítás:

Németh – Marcsek, Tóth, Rőthy, Lesták – Vida, Nagyházi, Omar – Primus, Katona, Szedlár.

Cserék:

Kovács – Németh helyett a 26’percben, Kiss G. – Primus helyett a 60’percben

és Thoma – Szedlár helyett a 78’percben.

Szénási és Kollár.

Gólszerző: Katona Bence a 30’ és a 78’, Nagyházi Dávid a 62’ és Vida Máté a 84’ percben.

Tóth Csaba, vezetőedző:

A mérkőzés iramához nekünk kellett egy kicsit feljavulnunk, ami az első tíz perc után sikerült is. A vendégek próbáltak a térfelünkön olykor letámadással labdát szerezni, de a labdakihozatalunk szinte minden esetben sikeres volt. A középharmadba eljutva még agresszívabban léptek oda szombathelyiek. Azonban a gyors, kevés érintős játékunk egyre magabiztosabb lett. A mérkőzés első nagy helyzetét Katona Bence gyors helyzetfelismerése hozta, ugyanis a gyorsan elvégzett szabadrúgását Szedlár Zoli a kapusra vitte és a cselt követően a passzát a hálóőr még védeni tudta. A folyamatos játék a vas megyeiek térfelén zajlott leginkább az ott történő sikeres labdaszerzéseknek és a sok támadómozgásnak köszönhetően. Sajnos ismét kapust voltunk kénytelenek cserélni, hiszen Németh Márk szerencsétlen mozdulata derékfájdalmat eredményezett. Majd a félidő derekán megszereztük a vezetést. Egy szögletet követően Primus Renátó ismételt beadására Rőthy Martin felugrott a kapussal és a kipattanó labdát Katona Bence a kapuba bólintotta 1-0. Majd egy óriási helyzet maradt újra ki. A félidő utolsó percében Katona Bence ment le az alapvonalra védőjével a nyakán és gurított vissza Vida Máténak, akinek a passza elakadt a kapuson túl egy védőben. A szünetről visszajőve a második félidő pár perce elteltével Omár El-Sherif begyűjtötte második sárga lapját és az 53’ perctől kezdve létszámhátrányba kerültünk. A kiállítás miatt kényszerű cserét végrehajtva megerősítettük a középpályánkat. Egy kósza bedobásból Nagyházi Dávid remek egyéni akciója után hat(!) védőt maga mögött hagyva a kapussal szemben ballal a hálóba gurított 2-0. A szombathelyiek mindent egy lapra feltéve megpróbáltak rohamozni és kihasználni emberelőnyüket. Pár percig be is szorítottak minket és egy kapufát is elértek. A támadásainkat továbbra sem adtuk fel. A kinyíló Illés akadémisták ellen kontratámadásból Vida Máté remekül ugratta ki Katona Bencét, aki a kapusba lőtte a ziccert. Emberhátrányban is bátran felváltuk a játékunkat, és egyre többet birtokoltuk néha az ellenfél térfelén is a labdát. Egy szögletet követően Lesták Milán beadása után Marcsek Ákos kapura tartó fejesét az ellenfél hálóőre Katona Bence elé védte, aki üres kapuba helyezett 3-0. Az utolsó negyedórára teljesen szétesett vendégcsapat ellen nagyon tudatosan játszottunk. Elnyűhetetlenül mentünk előre és motiváltak voltak a srácok. Vida Máté egyéni cselsorozatát a büntetőterületen szabálytalanul szerelték és a 11-est magabiztosan értékesítette 4-0. Az eredményért a mai napon nagyon sok energiát mozgósítottunk és mentálisan is erősek voltunk főleg a kiállítást követően. A játékunk sok esetben szemrevaló volt és tudatos. Ennek eredményeképpen a győzelmünk ilyen arányban teljesen megérdemelt volt. Gratulálok a csapatnak!

   

U18

III. ker TUE - Vasas Kubala Akadémia 1:1 (1:0)

Budapest, Hévizi út

Összeállítás:

Lékai - Fazekas, Tóth, Kiss G., Szemerédi - El-Sherif, Lesták, Kollár – Thoma, Márton, Szénási

Csere:

Lesták helyett Primus, Fazekas helyett Szemes, El-Sherif helyett Rőthy és Márton helyett Jákó mind a szünetben, Szemerédi helyett Tihanyi a 75. percben

Gólszerző: Rőthy

Isa Gábor, vezetőedző:

Ez a mérkőzés is olyan volt, mint ebben az évben a mérkőzéseink többsége. Az ellenfelünk visszahúzódott a saját térfelére, zárta a területeket, és innen próbált a megszerzett labdákkal kontrákat indítani. Ez működött, hiszen kevés volt az ötlet bennünk, a támadóink keveset mozogtak, nehéz volt a felfelé játék. A félidő közepén a hazai csapat egy könnyen befújt büntetőből megszerezte a vezetést. Nem volt érdemtelen a vezetésük, hiszen ekkor már volt két ziccerük is. A második félidőben a cserék hatására felpörögtünk, a labdabirtoklási fölényünk tovább nőtt. Megvoltak a helyzeteink, hogy megfordítsuk a mérkőzést, de sajnos csak egyenlíteni sikerült. A kihagyott helyzetek alapján a döntetlen reális.

U17

2013.05.11. Fáy utca, 13:00

Vasas Kubala Akadémia - Illés Akadémia 1:0 (0:0)

Összeállítás: 

Major - Kubicza, Hesz, Orosz, Busa - Tóth, Simon, Dorogi - Gálfi, Weiland, Forgács

Csere: 

Kubicza h. Szilágyi (55.p.), Weiland h. Rabatin (65.p.), Forgács h. Vogel (80.p.), Gálfi h. Dinka (80.p.)

Gólszerző: Szilágyi

Domján Norbert: Korosztályunk egyik legerősebb csapatával mérhettük össze tudásunkat, a vendégek nem érdemtelenül állnak a tabella élén. A mérkőzés elején "ismerkedett" egymással a két csapat, a vendégek többet birtokolták a játékszert, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Csapatunk egységes és nagyon szervezett volt, kevés teret hagyott az ellenfél kreatív játékosainak. A 25. perc után átvettük a játék irányítását és Gálfi Laci érvénytelenített találatánál már a vezetéshez is közel álltunk. A második játékrészben sem talált rajtunk fogást a szombathelyi csapat, kevés helyzet volt a kapuk előtt, de a nagyobb gólszerzési lehetőség előttünk adódott. A 70. percben Gálfit szabálytalanul szerelték a 16-oson belül, Simon Márk büntetőjét azonban védte a vendégek hálóőre. Csapatunk mentális erejét mutatja, hogy a kimaradt büntető után is bíztunk a győzelem megszerzésében és végül a 82. percben Szilágyi Máté találatával sikerült megszereznünk a vezetést. Az utolsó 10 perc a védekezésről szólt, de egy kontra után a csereként beálló Vogel Márk fejesével majdnem sikerült megduplázni előnyünket. 

A mai napon maguknak is bizonyítottak játékosaim, átlépték a saját maguk árnyékát és megmutatták, hogy hosszú távon is lehet velük számolni. Nagy győzelem volt, szép volt srácok gratulálok az egész CSAPATNAK!!

U16

III.ker.TUE - Vasas Kubala Akadémia 1:1 (0:0)

Kalap utca, műfüves pálya - 2013.05.11

Összeállítás:

Paulovicz D. – Kerék A., Molnár E., Fazekas M., Tóth Zs.Á. –László B., RadicsZs., Csősz R.– Bujbáczi R., Nagy R., Kovács D

Cserék: Toberny M., Tímár G., Tajti K., Szabó R., Vígh B., Oláh R., Garda G.

Gól: Tajti K.

Vezetőedző: Késedi Gábor

   

Késedi Gábor, vezetőedző:

Nem egyszerű dolog, egy ilyen mérkőzés után, mindenféle szempontból tökéletes elemzést adni. Sokkal jobb produkciót mutatott a csapat, mint az előző héten, de a szerencse most elpártolt tőlünk. Menjünk sorrendben. Az első perctől irányítottuk a mérkőzést, szép kombinációkat mutattunk be. Ellenfelünk kontratámadásokkal próbált eredményes lenni, illetve bízott a fizikai főlényében és a pontrúgásaiban. Zömében mi birtokoltuk a labdát és jól kontroláltuk az ellenfél támadásait. A félidő derekán végre sikeresen törtünk be az ellenfél védelmi vonala mögé. Kovács Dávidot már csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai védők, így következhetett a megérdemelt bűntető. Amit sajnos kihagytunk…10 percre visszaesett ezután a csapat játéka. Csökkent a magabiztosságunk a kihagyott bűntető után. A második félidőben további dinamikus támadásokat vártunk el a csapattól, és ezt meg is kaptuk. Szórványos ellenakciót láthattunk csak. Mi viszont több veszélyes támadást is vezettünk. Egyéni betörések, szélső zónában sikeres 2-1 elleni helyzetek, indítások a védelmi vonalunkból, kombinációk a középpályán. Egyre nagyobb nyomást tudtunk az ellenfélre helyezni. Az egyik sikeres szélső zónában bemutatott áttörés után Nagy Ricsi kiválóan centerezett középre, Tajti Krisztián pedig ügyesen fejezte be a támadást. Megszereztük a vezetést. A második, mindent eldöntő gólt azonban nem tudtuk megszerezni. Távoli lövés, kapáslövés, betörés…Semmi sem talált utat a hazai kapuba. A hazai csapat rengeteg szabadrúgást és szögletet végezhetett el. Nagy magassági fölényben voltak, ezért ezekben a szituációkban sok veszély rejtőzött. Az utolsó 10 percre nagyon csapkodóvá vált a játék. A nagy többség higgadt tudott maradni, de sajnos néhány játékos görcsössé vált és nem jó döntéseket hozott. Egy ilyen rettenetesen rossz döntés sorozat után, a mérkőzés vége előtt fél perccel szöglethez jutott az ellenfél, amit sikeresen kifejeltünk, de sajnos pont egy hazai játékos elé került a labda, aki habozás nélkül átlövést hajtott végre. Egy újabb egyéni hiba után a lövés a hálónkban landolt. A komplett stadion berohant a pályára ünnepelni – teljesen jogosan – a játékvezető már a középkezdésre sem hagyott nekünk lehetőséget. Érdekes mérkőzés volt. A mutatott játék alapján nem érdemeltük meg a végjátékot. Sokat dolgoztunk a győzelemért és szervezetten és jól játszottunk a mérkőzés nagy részében. Ennek ellenére a hazaiak egyenlítése sem teljesen érdemtelen. Nem adták fel és komoly erőket mozgósítottak az utolsó percekben, mi pedig nem tudtuk megszerezni a második találatot illetve nem tudtunk higgadtan labdát birtokolni a mérkőzés izgalmas hajrájában.

„Ahhoz, hogy folyamatosan a legmagasabb szinten tudj játszani, mindenből motivációt kell merítened, legyen az bármilyen típusú üzenet”

Mi most kaptunk egy üzenetet, a hátralévő mérkőzéseken ez fog motiválni minket.

Gratulálunk srácok!Semmi gond. Csak így tovább!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

 U15/B

Vasas Kubala Akadémia - UTE 4:1 (2:0)

Fay u. sporttelep, 2013.05.12. 09.00.h

Összeállítás:

Ruzicska - Varga, Kuru, Szalai, Sári - Garai, Horváth B, Domokos – Jándék, Rozgonyi, Tóth

Cserék:

Mohamed, Bánáti, Giuliano, Varjú.

Tóth Keve, vezetőedző:

A mérkőzés előtt annyit mondtam a fiúknak, hogy életük eddigi legfontosabb mérkőzése következik. Most vagy soha! De, bármi is lesz a végeredmény, én nagyon köszönöm nekik az egész éves munkájukat, de tegyünk az I-re, ma egy pontot!  Ugyan még van két mérkőzés a bajnokságban, de ha az első helyen álló UTE csapatát, oda vissza megverjük, azt az eredményt senki nem veheti el tőlünk soha!

Szeles időben kezdődött a mérkőzés, már az első másodpercektől egymásnak ugrott a két csapat.

Kicsit stabilabban kezdte a meccset az ellenfelünk, és érezni lehetett a levegőben azt a bizonyos vibráló… Kemény küzdelem elé néztünk! Picit féltem, de láttam a srácaim arcán, azt az óriási bizonyítási vágyat, ahogy az 1:1 elleni párbajokba belementek, ahogy egymást kisegítve próbáltak játszani! Most utólag is, mikor a meccsre gondolok, kiráz a hideg, milyen jó érzés volt látni „a srácok felfogták”!

Egy bajnoki mérkőzés, sosem játék, hanem harc magunk ellen (amit az ellenfelünk nem könnyít meg), a győzelmünk elérésében. Minden poszton minden másodpercben a pályán harcolni kell, és nem a meccset kell megnyerni, hanem a mérkőzés minden pillanatának minden csatáját.

Tudtuk, hogy az ellenfelünk jó csapat, nem véletlenül kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban. Na, ilyenkor mit is tehetünk? Az ellenfél labdakihozatalára, most nem letámadni, de a második passzára azonnal feltolni és kikényszeríteni az 1:1 elleni játékot, úgy, hogy közben a társaink belépjenek abba az öt méteres zónába! Ezt a játékot próbáltuk meg az utóbbi edzéseken gyakorolni, amely jelen pillanatban be is jött nekünk (Ennek aztán meglett az eredménye). Így, nyomás alá próbáltuk kényszeríteni az ellenfél védelmét, amiből óriási helyzeteket teremtettünk, amelyből aztán két gólt is lőttünk (Domokos, Jándék)..

2:0-ás félidei eredménnyel zártuk az első menetet.

A második félidő:

Fordulás után, a szél is ellenünk fordult, talán ezért nem sikerült a jó játékot folytatnunk. Sőt, egy reménysugár csillant a vendégek előtt, mert  a következő tíz perc egyértelműen az Ő kezükben volt, ami közben, elérték a szépítő góljukat. Éreztem, hogy csapatom kicsit szétesett, több cserére és pozícióváltásra is kényszerültünk, amely szerencsére jól sikerült. Ezután stabilabban játszottunk, majd Szalai sérülése miatt, Varjú Bálint beállításával újabb játék-felfogásban kellett folytatnunk. Horváth és Jándék visszalépett a védelembe, így Mohamed Zeid és Bálint szabadabban játszhatott a középpályán.  

Az akarásunk nem csökkent, hanem folyamatosan erősödött, és már érezhető volt a mai napon a két csapat közötti különbség.  Az ellenfelünk egyre idegesebben játszott, egyre több hibával.

A harmadik gólunk (Domokos), nagyon megnyugtatott bennünket, és a negyedik gól (Rozgonyi) után le is fújták a mérkőzést!

4:1 ide! Hű de fantasztikus érzés volt látni, ahogy a srácok örültek az eredménynek, a sikerünknek!

Tudom, ez nem a vége, hanem valaminek a kezdete. Még csak most kezdődik el a sportpályafutásuk, és nagyon jó, hogy ennek az indulásnak én is részese lehettem!

Minden edző kollégának kívánok olyan keretet, amely egymásért úgy harcol, mint a mai napon tette az én kedvenc csapatom az U-15/B…

Hajrá Csapat!

2013.05.12. 00:00

Vissza

 •   M GY D V P
  1 ETO FC GYŐR 14 9 2 3 29
  2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 14 8 2 4 26
  3 FERENCVÁROSI TC 14 8 1 5 25
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 14 6 4 4 22
  5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 14 5 3 6 18
  6 MTK BUDAPEST 14 4 3 7 15
  7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 14 4 2 8 14
  8 DVSC-DLA 14 3 1 10 10
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 13 2 1 41
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 15 9 3 3 30
  3 FERENCVÁROSI TC 15 6 5 4 23
  4 MTK BUDAPEST 14 6 3 5 21
  5 ETO FC GYŐR 15 4 5 6 17
  6 DVSC-DLA 16 4 2 10 14
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 3 5 8 14
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 15 1 5 9 8
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 14 2 0 44
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 15 8 1 6 25
  3 DVSC-DLA 16 8 1 7 25
  4 FERENCVÁROSI TC 14 6 2 6 20
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 15 6 2 7 20
  6 ETO FC GYŐR 15 4 4 7 16
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 15 3 4 8 13
  8 MTK BUDAPEST 14 3 0 11 9
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 11 4 1 37
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 16 11 4 1 37
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 11 2 3 35
  4 DVSC-DLA 16 8 5 3 29
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16 7 6 3 27
  6 PMFC 16 8 2 6 26
  7 ETO FC GYŐR 16 7 3 6 24
  8 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 6 5 4 23
  9 MTK BUDAPEST 16 5 4 7 19
  10 MOL FEHÉRVÁR FC 16 5 3 8 18
  11 PAKSI FC 16 5 2 9 17
  12 FERENCVÁROSI TC 16 4 5 7 17
  13 DVTK 16 4 4 8 16
  14 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 16 5 0 11 15
  15 UTE 16 2 6 8 12
  16 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 0 1 14 1
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 16 14 2 0 44
  2 FERENCVÁROSI TC 16 14 1 1 43
  3 BUDAPEST HONVÉD-MFA 15 12 0 3 36
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 10 2 4 32
  5 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 10 1 4 31
  6 MTK BUDAPEST 16 9 1 6 28
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 16 9 0 7 27
  8 UTE 15 6 2 7 20
  9 ETO FC GYŐR 16 6 1 9 19
  10 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 6 0 9 18
  11 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16 4 2 10 14
  12 PMFC 16 4 1 11 13
  13 DVTK 16 3 2 11 11
  14 PAKSI FC 16 2 5 9 11
  15 MOL FEHÉRVÁR FC 16 2 3 11 9
  16 DVSC-DLA 16 2 3 11 9
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 10 1 0 31
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 3 0 8 9
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 7 0 4 21
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 8 0 3 24
  5 REAC SPORTISKOLA SE 11 1 0 10 3
  6 DOROGI FC 11 1 1 9 4
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 10 0 1 30
  8 BVSC-ZUGLÓ 11 1 1 9 4
  9 BUDAÖRS 11 3 2 6 11
  10 KELEN SC 11 7 1 3 22
  11 UTE 11 5 2 4 17
  12 DUNAHARASZTI MTK 11 5 2 4 17
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 10 1 0 31
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 3 2 6 11
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 3 1 7 10
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 0 2 9 2
  5 REAC SPORTISKOLA SE 11 3 3 5 12
  6 DOROGI FC 11 4 2 5 14
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 9 0 2 27
  8 BVSC-ZUGLÓ 11 0 2 9 2
  9 BUDAÖRS 11 3 4 4 13
  10 KELEN SC 11 6 2 3 20
  11 UTE 11 10 1 0 31
  12 DUNAHARASZTI MTK 11 4 2 5 14
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 8 7 0 1 21
  2 DOROGI FC 8 6 1 1 19
  3 NYERGESÚJFALU SE 8 6 1 1 19
  4 ÚFC 8 5 1 2 16
  5 VÁC VÁROS LSE 8 4 1 3 13
  6 BSE PALÓC FARKASOK USE 8 3 0 5 9
  7 CSEPEL FC 8 1 1 6 4
  8 BVSC-ZUGLÓ 8 1 1 6 4
  9 ASTRA-ALEF HFC 8 0 0 8 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 AIRNERGY FC-BMTE 11 10 0 1 30
  2 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11 8 1 2 25
  3 BUDAÖRS 11 8 1 2 25
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 7 0 4 21
  5 ASTRA-ALEF HFC 11 4 2 5 14
  6 ÚFC 11 2 1 8 7
  7 DVTK 11 2 0 9 6
  8 MERCEDES-KLC 11 0 1 10 1
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 ÚFC 10 10 0 0 30
  2 COMPLEXPRESS-METIS NFC 10 8 1 1 25
  3 MONORI SE 10 7 1 2 22
  4 NYÍRSÉG NŐI SC 10 7 0 3 21
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10 6 1 3 19
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 10 4 1 5 13
  7 BVSC-ZUGLÓ 10 3 1 6 10
  8 VÁC-DEÁKVÁR SE 10 3 1 6 10
  9 REAC SISE-FEMINA 10 3 0 7 9
  10 UFC GYÖMRŐ 10 1 0 9 3
  11 BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE (törölve) 0 0 0 0 0
  12 MAGYAR MÉLYÉPÍTŐ-HSE 10 0 0 10 0
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu