VKLA U14, U15, U17, U21: heti bajnoki összefoglalók

U14

2013.10.05., szombat, 13:00

Vasas Kubala Akadémia – Illés Akadémia 52 (20)

Összeállítás: Bánfalvi D. – Bodnár M., Czibulya R., Temesvári A., Radnó G. – Csongvai Á., Váradi M., –Kovácsréti M., Bencze M., Szirmai B.

Csere: Feka M. – Csongvai Á. helyett, Banka G. – Szirmai B. helyett a szünetben, Módly M. – Nagy B. helyett az 50. percben, Papp M. – Kovácsréti M. helyett, Molnár L. – Bánfalvi D. helyett a 66. percben, Csalár Á. – Váradi M. helyett, Szabó B. – Bodnár M. helyett a 70. percben

Gól: Bencze M. (26’, 75’), Kovácsréti M. (38’), Papp M. (67’), Csalár Á. (81’)

Sárga lap: Bodnár M. (19’)

Harmati Tamás, vezetőedző: Több szempontból is érdekes mérkőzésre számíthattunk hétvégén, hiszen egy nagyon jó ellenfél érkezett hozzánk, ráadásul a találkozó helyszíne az a pasaréti pálya volt, ahol nagyon sok szép évet tölthettünk el korábban. A mérkőzés előtti bemelegítés a játékvezetők késése miatt a tervezettnél 20 perccel több lett, ami nagyban befolyásolta az első percek játékát mindkét csapatnál. Ezután azonban azt gondolom, folyamatosan kezdtük átvenni az irányítást és egyre jobban futballoztunk. Két nagyon jó ütemű mélységi passz után 2 gólos előnnyel mehettünk a szünetre. A 23. percben Nagy Bence ugratta ki Bencze Márkot, aki higgadtan fejezte be az akciót (1-0). A félidő vége előtt, a 38. percben Bencze Márk adott jó labdát Kovácsréti Márknak, aki nagyon jól gyorsított fel és nagy tempóban, szép csellel, a kapust is becsapva duplázta meg az előnyünket (2-0). A szünet után a fiúk kicsit belekényelmesedtek a mérkőzésbe, és szinte mindenkinek esett a koncentrációs és motivációs szintje, aminek meg is lett a következménye. Folyamatosan engedtük ki a kezünkből a mérkőzést, és az ellenfelünk 8 perc alatt semmissé tette az első félidő alatt elért előnyünket, így az 57. percben már 2-2 volt az állás. Jókor jött ez a „pofon” a gyerekeknek, így még volt időnk reagálni. Aztán a 65. percben emberelőnybe kerültünk, de sajnos Bánfalvi Danit le kellett cserélni, az ütközés során szerzett sérülése miatt. Aztán következtek a csereként beálló játékosok percei, ugyanis a 67. percben Papp Milán ismét nagyon harcos és agilis játéka után megszerezte a vezetést (3-2). Majd Szabó Bence passzolt Bencze Márkhoz, aki egy "extra" átvétellel két védőt is becsapott, majd magabiztosan helyezett a hálóba (4-2). A ráadás perceiben újra Szabó Bence passzolt, ezúttal Csalár Ákosnak, aki egy-két irányválás után tisztára játszotta magát és ballal a 16-oson kívülről gyönyörű gólt szerzett, ezzel beállítva a végeredményt. Nagyon tanulságos mérkőzés volt, ahol a srácok megtapasztalhatták, hogy amiért sokat dolgoznak és felépítenek, azt nagyon rövid idő alatt, nem megfelelő hozzáállással le is rombolhatják.
Gratulálok mindkét csapatnak! Sajnos ezen a hétvégén sok volt a sérülés az U15 és U14 mérkőzésein, közülük Papp Patrik (U15) szenvedte el a legsúlyosabbat (csuklótörés), ezért szeretnék az egész csapat nevében mielőbbi jobbulást kívánni a srácoknak.

Hajrá VASAS KUBALA AKADÉMIA!

U15

Vasas Kubala Akadémia – Illés Akadémia Haladás 22 (02)

Budapest, Pasaréti sportcentrum, műfüves pálya, 2013.10.05., 11:00 óra

Összeállítás: Fodor - Papp, Kiss, Bálint, Csibra - Kovács, Garai, Rabatin –Rákos, Szabó, Szegedi

Csere: Bagosi, Krizsán, Márton, György

Gól: Szegedi, Bagosi

Komódi László, vezetőedző: Egész héten kevés létszámmal edzettünk, mert betegségek és sérülések is ritkították a csapatot. A pénteki edzésen még csak tizenegy játékost számoltam és csak reménykedtem, hogy a betegek legalább meggyógyulnak és bevethetőek lesznek a bajnoki rangadóra az Illés Akadémia ellen. A mérkőzés első félidejében az ellenfelünk nagyszerűen futballozott, végre találkoztunk egy a miénkhez hasonló stílusú futballt játszó csapattal, akik hátulról labdakihozatalokkal és kombinatív játékkal építették a támadásaikat, és mindezt magas tempóban tudták kivitelezni. Próbálkoztunk a letámadásokkal, de ellenfelünk folyton kibújt a csapdákból, és jól váltott területet, amire mi lassan reagáltunk. Bizonytalanok voltunk, ráadásul két súlyos sérülés is nehezítette a játékunkat. Meg kell jegyeznem, hogy a játékvezető, aki jelezte is Papp Patrik játékosom súlyos sérülését, nem állította meg a mérkőzést, hogy stabilizáljuk a sérültet és cseréljünk, hanem tovább engedte a játékot, amiből a második gólt kaptuk. Ilyen lélektani körülmények mellett is négy hatalmas lehetőséget dolgoztunk ki, amit sajnos elhibáztunk. Ezek után jól jött a szünet, Harmati Tamás kollégámmal pontos taktikai utasításokkal láttuk el a játékosainkat, amiben ugyan volt veszély, de fel kellett vállalnunk, hogy vissza tudjunk jönni a mérkőzésbe. Nagyon sok energiát mozgósítottak a fiúk a pályán, ez meg is látszott a második félidei játékunkon, ami mindenkire nézve nagyon dicséretes. Kiküzdöttük az egyenlítést! De meg is érdemeltük. Gratulálok mindkét csapatnak! Jobbulást kívánunk a két megsérült játékosnak, Kiss Balázsnak és Papp Patriknak.

Hajrá Vasas Kubala! 

U17

Vasas Kubala Akadémia – Pécs 11 (01)

Fáy utca, műfüves pálya, 2013.10.05., 13:00 óra

Összeállítás: Paulovicz – Kerék, Toberny, Mogyorósi, Tóth O. – Radics, Csősz, Major – Kovács, Nagy, Miletics.

Csere: Tóth Zs. – Kerék helyett a 61. percben, Marton – Miletics helyett a 73. percben és Pataki – Nagy helyett a 83. percben. Oláh, Erdély, Micsinai és Major B. (kapus).

Gól: Kovács Dávid a 67. percben.

Tóth Csaba, vezetőedző:

Jól kezdtük a mérkőzést, egyből nekimentünk ellenfelünknek és éreztetni akartuk fölényünket. Jó pár támadást és pontrúgást hajtottunk végre és sikerültek a visszatámadásaink is. Ott tartottuk a játékot az ellenfél térfelén, majd egy megszerzett labdával Miletics Zsombor jobbról, 8 méterről ballal a kapufa belső élét találta telibe, de a labda kifele vette az irányt. A gólszerzésünk ekkor folyamatosan a levegőben lógott, de az idő múlásával lassan visszaestünk. Sokasodtak az egyéni hibák technikailag a koncentráció hiánya miatt és minőségi mozgások is elmaradtak a támadó zónánkban. A félidő derekán jött a hideg zuhany és szabadrúgásból a pécsiek megszerezték a vezetést (0-1). A vendégek a talált góltól hitet kapva még jobban betömörültek a saját térfelükre és folyamatosan csak a védekezésre fókuszáltak. Mi pedig csak kínlódtunk, lassan és körülményesen játszottunk, hiába volt nálunk többet a labda mindig volt egy ügyeletes, aki elveszítse. A szünetben a csapat felrázása után az elsőhöz hasonlóan kezdtük a második félidőt is. Miletics Zsombor ment el a baloldalon és beadására Kovács Dávid érkezett, de fejesét a kapus bravúrral védte. Elkezdtünk menni előre az eredmény után, de a kapkodás sokszor megállított minket. Önmagunk ellenségei voltunk elsősorban. A második játékrész közepén Nagy Ricsi remek mélységi bejátszása Kovács Dávidnak ment és a kapussal szembe és a hosszúba bombázott (1-1). Az egyenlítő találat felborzolta a kedélyeket nálunk, még agilisabban és sajnos felelőtlenebbül folytattuk a mérkőzést a győzelem érdekében. Ebben az időszakban is rengeteg labdát szereztünk az ellenfél térfelén, de sajnos sok esetben voltunk nyíltak a védelmi zónánkban. Ennek eredményeképpen jöttek a helyzeteink. Előbb Major Máté remek labdáját Nagy Ricsi ziccerben gurította el a kapu mellett, majd ismét Kovács Dávid veszélyeztette a kaput: balról egy csel után a felső lécet találta telibe. A végén jött a meccs legnagyobb helyzete: Radics Zsolti labdaszerzéséből a csereként beálló Pataki Roland elé tálalt, aki legyűrve védőjét a kapus mellett elgurított és a labda kapufa mellett kigurult. Így ma be kellett érnünk a döntetlennel. Nem reális eredmény született, de a gyengébb játék ellenére is megvoltak a helyzeteink. Nagyon sajnálom, hogy egy szép szériát ilyen könnyelműen megszakítottunk és ezért ma két pontot vesztettünk el. 

U21

Vasas Kubala Akadémia – PMFC 1–4 (0–2)

Fáy utca, műfüves edzőpálya, 2013.10.05.

Összeállítás: Lékai S. – Lesták M., Túri D., Kis B., Marcsek Á. – Tóth Cs., Vida M., Gálfi L. – Szedlár Z., Szilágyi M.,

Csere: Szilágyi M. helyett Oláh L., Jákó J. helyett Simon K., Gálfi L.helyett Kollár M.

Gól: Oláh L.

Vezetőedző: Késedi Gábor

Késedi Gábor, vezetőedző: Nagyon jó felfogásban dolgoztak a srácok egészen az első félidő végéig. Erőteljes fizikai fölényben volt az ellenfél, ennek ellenére tudtuk birtokolni a labdát. A támadó zóna határáig sokszor eljutottunk, de a nagyon masszívan védekező vendég védelmi vonalat nem tudtuk megbontani. Próbálkoztak a fiúk becsülettel a szélső zónában valamint a tengely mellett is, de csak szabadrúgásokig és egy veszélyes szituációig jutottunk. Az első félidő legnagyobb hazai helyzete Lesták Milu szabadrúgása volt, ami a kapufán csattant. Az ellenfél nagyon zárt védekezésből indult és gyors kontraakciókkal kísérletezett. Az egyik kontratámadásuk komoly helyzetet eredményezett, ezt Lékai Soma szép bravúrral mentette. Sajnálatos, hogy egy kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk, az addig magas színvonalon játszó Szilágyi Mátét az ellenfél védekező középpályása véletlenül fejbe rúgta. (Máté úgy nézett ki, mint egy bokszoló. Szerencsére a kórházi vizsgálatok nem mutattak komolyabb sérülést!) A játékvezető itt szerintem hibát vétett, mert sárga lapot kellett volna adnia a vendégjátékosnak, aki később begyűjtött még egyet, így a kiállítás sorsára jutott volna. A félidő derekától egészen a félidő végéig több szögletet is rúgtunk. Az egyik szöglet után a kipattanó labdát sikeresen begyűjtöttük, de a döntéssel sokáig haboztunk, így a vendégek védekező középpályása sikeresen labdát szerzett tőlünk. A gyors támadást nem tudtuk megállítani, így a félidő vége előtt nem sokkal megszerezte a vezetést az ellenfél. És, hogy a baj tovább fokozódjon: pár perc múlva az ellenfél szögleténél a kipattanón helyezkedő játékos szabadon lőhetett át, ami sajnos utat talált a kapunkba. A félidő után továbbra is támadásban maradt a csapat. A hozzáállással maximálisan elégedettek voltunk, de egyszerűen nem tudtunk áttörni az ellenfél védelmi vonalán. Könnyedén állították meg a játékosainkat egy az egy elleni helyzetben, mi pedig gyakran 4 játékos együttes összefogásával sem tudtunk blokkolni 1 pécsi fiút… A harmadik bekapott gól volt az iskola példája a helyzetünknek. Könnyed pécsi labdaszerzés a középpályán, az erőteljes fizikummal megáldott vendégjátékos részéről, majd 40 méteren keresztül vezette a labdát, úgy hogy szinte mindenki, aki szerelni akarta lepattant róla, majd a középre centerezett labdája érintette a menteni igyekvő játékosunk karját. Bűntető… A harmadik gól után becsületből még ment előre a társaság, de a hit minimálisra csökkent. A negyedik bekapott gól után is még maradt bennük tartás és ez jó dolog. Kollár Márk kiválóan ugratta ki a vendégvédők közül a leshatárról kilépő Oláh Lacit, aki magabiztosan helyezett a hálóba. Ezzel kialakult a 4–1-es vendégsiker. Nem tudom elmarasztalni a srácokat. Fizikálisan és tapasztalati szintben messze felettünk állt az ellenfél. 5 igazi helyzetből 4-et gólra tudtak váltani és rendkívül fegyelmezetten levédekezték minden próbálkozásunkat. Az első bekapott gólig tudtunk minőséget képviselni, sajnos utána nem. Gratulálunk az ellenfélnek és habár kikaptunk, gratulálunk a srácoknak is, mert hatalmas becsülettel csinálták a dolgukat.

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

2013.10.06. 00:00

Vissza

 •   M GY D V P
  1 ETO FC GYŐR 14 9 2 3 29
  2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 14 8 2 4 26
  3 FERENCVÁROSI TC 14 8 1 5 25
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 14 6 4 4 22
  5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 14 5 3 6 18
  6 MTK BUDAPEST 14 4 3 7 15
  7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 14 4 2 8 14
  8 DVSC-DLA 14 3 1 10 10
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 13 2 1 41
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 15 9 3 3 30
  3 FERENCVÁROSI TC 15 6 5 4 23
  4 MTK BUDAPEST 14 6 3 5 21
  5 ETO FC GYŐR 15 4 5 6 17
  6 DVSC-DLA 16 4 2 10 14
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 3 5 8 14
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 15 1 5 9 8
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 14 2 0 44
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 15 8 1 6 25
  3 DVSC-DLA 16 8 1 7 25
  4 FERENCVÁROSI TC 14 6 2 6 20
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 15 6 2 7 20
  6 ETO FC GYŐR 15 4 4 7 16
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 15 3 4 8 13
  8 MTK BUDAPEST 14 3 0 11 9
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 16 11 4 1 37
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 16 11 4 1 37
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 11 2 3 35
  4 DVSC-DLA 16 8 5 3 29
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16 7 6 3 27
  6 PMFC 16 8 2 6 26
  7 ETO FC GYŐR 16 7 3 6 24
  8 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 6 5 4 23
  9 MTK BUDAPEST 16 5 4 7 19
  10 MOL FEHÉRVÁR FC 16 5 3 8 18
  11 PAKSI FC 16 5 2 9 17
  12 FERENCVÁROSI TC 16 4 5 7 17
  13 DVTK 16 4 4 8 16
  14 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 16 5 0 11 15
  15 UTE 16 2 6 8 12
  16 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 0 1 14 1
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 16 14 2 0 44
  2 FERENCVÁROSI TC 16 14 1 1 43
  3 BUDAPEST HONVÉD-MFA 15 12 0 3 36
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 10 2 4 32
  5 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 10 1 4 31
  6 MTK BUDAPEST 16 9 1 6 28
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 16 9 0 7 27
  8 UTE 15 6 2 7 20
  9 ETO FC GYŐR 16 6 1 9 19
  10 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 15 6 0 9 18
  11 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16 4 2 10 14
  12 PMFC 16 4 1 11 13
  13 DVTK 16 3 2 11 11
  14 PAKSI FC 16 2 5 9 11
  15 MOL FEHÉRVÁR FC 16 2 3 11 9
  16 DVSC-DLA 16 2 3 11 9
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 10 1 0 31
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 3 0 8 9
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 7 0 4 21
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 8 0 3 24
  5 REAC SPORTISKOLA SE 11 1 0 10 3
  6 DOROGI FC 11 1 1 9 4
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 10 0 1 30
  8 BVSC-ZUGLÓ 11 1 1 9 4
  9 BUDAÖRS 11 3 2 6 11
  10 KELEN SC 11 7 1 3 22
  11 UTE 11 5 2 4 17
  12 DUNAHARASZTI MTK 11 5 2 4 17
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 10 1 0 31
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 3 2 6 11
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 3 1 7 10
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 0 2 9 2
  5 REAC SPORTISKOLA SE 11 3 3 5 12
  6 DOROGI FC 11 4 2 5 14
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 9 0 2 27
  8 BVSC-ZUGLÓ 11 0 2 9 2
  9 BUDAÖRS 11 3 4 4 13
  10 KELEN SC 11 6 2 3 20
  11 UTE 11 10 1 0 31
  12 DUNAHARASZTI MTK 11 4 2 5 14
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 8 7 0 1 21
  2 DOROGI FC 8 6 1 1 19
  3 NYERGESÚJFALU SE 8 6 1 1 19
  4 ÚFC 8 5 1 2 16
  5 VÁC VÁROS LSE 8 4 1 3 13
  6 BSE PALÓC FARKASOK USE 8 3 0 5 9
  7 CSEPEL FC 8 1 1 6 4
  8 BVSC-ZUGLÓ 8 1 1 6 4
  9 ASTRA-ALEF HFC 8 0 0 8 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 AIRNERGY FC-BMTE 11 10 0 1 30
  2 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11 8 1 2 25
  3 BUDAÖRS 11 8 1 2 25
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 7 0 4 21
  5 ASTRA-ALEF HFC 11 4 2 5 14
  6 ÚFC 11 2 1 8 7
  7 DVTK 11 2 0 9 6
  8 MERCEDES-KLC 11 0 1 10 1
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 ÚFC 10 10 0 0 30
  2 COMPLEXPRESS-METIS NFC 10 8 1 1 25
  3 MONORI SE 10 7 1 2 22
  4 NYÍRSÉG NŐI SC 10 7 0 3 21
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10 6 1 3 19
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 10 4 1 5 13
  7 BVSC-ZUGLÓ 10 3 1 6 10
  8 VÁC-DEÁKVÁR SE 10 3 1 6 10
  9 REAC SISE-FEMINA 10 3 0 7 9
  10 UFC GYÖMRŐ 10 1 0 9 3
  11 BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE (törölve) 0 0 0 0 0
  12 MAGYAR MÉLYÉPÍTŐ-HSE 10 0 0 10 0
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu