Vitesse-együttműködés

A Vasas Kubala Akadémia három éves együttműködést kötött a holland élvonalbeli Vitesse labdarúgó klubbal

A Vasas Kubala Akadémia 2016.05.11-én három éves együttműködési megállapodást írt alá a holland élvonalbeli Vitesse labdarúgó klubbal, a holland klub székhelyén Arnhemben. Az együttműködés célja, hogy a két klub az elkövetkezendő években szoros kapcsolatban legyen a szakmai munka tekintetében, és minél több minőségi magyar labdarúgót neveljenek, akik lehetőséget kaphatnak akár a holland élvonalban történő bemutatkozásra is. A Vasas Kubala Akadémia ezzel egy komplex nemzetközi rendszerbe is bekerült, és a magyar élvonal után egy nyugat-európai lehetőséget is kínál tehetséges játékosainak. Három évvel ezelőtt Barthos Zoltán hozta a kapcsolatot, aki az Akadémia nemzetközi kapcsolatainak építéséért felel. Kezdeti ismerkedési szakasz után az elmúlt évben már konkrét munka kezdődött el, amely lerakta ennek a három éves együttműködési megállapodásnak az alapjait.

Csúri Csaba -  a Vasas Kubala Akadémia akkori ügyvezetője:
-Nagyon fontos lépés ez számunkra, egyrészről óriási elismerés, hogy egy nagy múltú holland klub alkalmasnak találta Akadémiánkat, hogy együttműködjön vele, másrészről pedig rengeteget tanulhatunk is ebből a kapcsolatból. Mindkét fél fontosnak tartja, hogy ezt az együttműködést megtöltsük tartalommal, ezért is készült már el párhuzamosan a szerződéskötés előkészületeivel a következő évre vonatkozó munkaprogram is. Ez a program nagyon sok prezentációt, bemutatót, oktatást, konferenciát tartalmaz és nem utolsó sorban játékosainknak is lehetőséget nyújt, hogy felkeltsék a Vitesse szakmai stábjának figyelmét. Hét elején a Fáy utcába érkezett a Vitesse öt szakembere, valamint a szakmai igazgatója, továbbá hétvégén érkezik a holland klub komplett U14-es csapata is.

Gerry Hamstra - a Vitesse akkori szakmai igazgatója:
-Nagyon fontos számunkra, hogy nyissunk a régió felé és erre maximálisan megfelelőnek találtuk a Vasas Kubala Akadémiát. Szeretnénk belelátni az itteni futballkultúrába és nem utolsó sorban, képbe kerülni a komolyabb potenciált magukban rejtő magyar játékosokkal kapcsolatban is.

A Vitesse csapatát 1892-ben alapították, és a hollandiai Arnhem városában található az együttes. A Vitesse csapata volt az első holland klub, amely külföldi tulajdonos kezébe került. Jelenlegi tulajdonosa az orosz üzletember Aleksandr Chigirinski. 1998 óta a Vitesse otthona a 25.000 fő befogadására képes GelreDome stadion. 2010-ben a klub együttműködési megállapodást kötött a Chelsea csapatával, emiatt az utóbbi időszakban több fiatal Chelsea játékos is kölcsönbe került a holland csapathoz. A klubnál korábban olyan szaktekintélyek is megfordultak, mint Leo Beenhakker, Henk ten Cate, Ronald Koeman, vagy Fred Rutten.

Természetesen az aláírást számos olyan momentum előzte meg, mely nélkül nem jöhetett volna létre az együttműködés. 2014 tavaszán vendégünk volt Geery Hamstra, az arnhemi csapat akadémiájának  akkori igazgatója, valamint vele együtt érkezett Atalay Mutlu, a klubbal kapcsolatban álló hollandiai menedzser. Az első osztályú klub képviselője először az U21-es és az U17-es csapat Bp.Honvéd elleni mérkőzéseit tekintette meg, majd a Pasaréti Sportcentrumba látogatott el, ahol Kovács Norberttel, a Vasas Kubala Akadémia akkori ügyvezetőjével találkozott. A holland delegáció tagjai másnap a Fáy utcában György Tamással, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosával találkoztak, valamint megtekintették a felnőtt csapat edzését. György Tamás elmondta, hogy azért is volt fontos ez a látogatás, mivel pontosan azokat a külföldi partnereket igyekeznek megtalálni, akik tradicionális futballkultúrával rendelkeznek, illetve annak keretein belül sikereket tudtak elérni. Ezek mentén Hollandia, azon belül is a Vitesse már bizonyított, és igen értékes tapasztalatokkal bír, amelyek - amennyiben a helyi sajátosságokat figyelembe véve kialakíthatóak – hozzájárulhatnak Akadémiánk hatékonyabb és eredményesebb működéséhez.
-Bízunk abban, hogy a Vitesse képviselőivel elindított kapcsolatfelvétel minden tekintetben folyamatossá és hosszú távon fenntarthatóvá válik a két sportszervezet között. - közölte bizakodóan György Tamás. A látogatás harmadik napján a Vasas FC – Nyíregyháza NBII-es bajnoki mérkőzést nézték meg, majd pedig az U15-ös csapat edzését kísérték figyelemmel. Ezt követően egy záró megbeszélés keretében György Tamás és Kovács Norbert a Vasas Kubala Akadémia infrastruktúra fejlesztési terveiről adott tájékoztatást.

2015 júliusában lezajlott az országban eddig egyedülálló nyári táborunk, mely a Vasas Kubala Akadémia és a holland Vitesse szakmai együttműködésének első jelentősebb állomása volt. A tábornak a pasaréti Vasas Sportcentrum adott otthont, ahol 72, a 2002-2003-as korosztályba tartozó ifjú labdarúgó kaphatott kimagasló képzést a holland csapat akadémiai edzőitől, illetve a mellettük dolgozó szakembereinktől. A játékosok az edzések alkalmával saját tapasztalatot szerezhettek a holland módszerekről, betekintést nyerhettek egy holland professzionális akadémia működésébe.

Következő állomásként 2015 októberében egy rendkívül eseménydús hetet töltött Akadémiánk 2002-es korosztályának négy játékosa, Németh András, Bocskay Bertalan, Katona Csongor és Szegezdi Tamás. A látogatásra az első napokban elkísérte a csapatot a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa György Tamás és ügyvezetője, Csúri Csaba is, a két klub általi együttműködés részleteinek véglegesítése érdekében. Játékosaink szerepelhettek egy rendkívül színvonalas tornán a Vitesse színeiben, ahol többek között olyan csapatok léptek pályára, mint a Borussia Dortmund, vagy az AZ Alkmaar, akik Európában is közismert utánpótlás bázist működtetnek. A korosztályos csapattal való közös edzések mellett teszteken, felméréseken is megnézték őket a Vitesse minden igényt kielégítő edzőközpontjában a szakemberek, gyorsaságot, állóképességet és emelkedési magasságot is mértek a legmodernebb technikákat alkalmazva. Pályára léptek a körzeti Fradi-Újpest rangadónak számító U14-es Vitesse-Nec Nijmegen meccsen is ami 1-1-es döntetlennel zárult. A túra zárásaként pedig megtekintették a delegáció többi tagjával a teltház előtt megrendezett Vitesse-Ajax holland első osztályú mérkőzést. A fiúk mind szakmailag, mind az élményt tekintve, óriási lehetőséget kaptak ezalatt az egy hét alatt.

2016 tavaszán számos fontos esemény zajlott le. A két klub szakmai delegációja az utánpótlás csapatokkal együtt kölcsönös akadémiai látogatáson vett részt. A holland szakemberek a Fáy utcában eltöltött néhány nap alatt előadásokat adtak s hallgattak akadémiai stábunktól, utánpótlás korosztályaink pedig közös edzéseken vettek részt. Szindikátusi partnereink vezetőivel egy közös szakmai napot  is tartottunk, melyen a Vitesse edzői bemutató edzéseken szemléltették módszereiket. A program keretében sor került bajnoki mérkőzéseink megtekintésére, valamint tovább zajlott a két klub közötti egyeztetés. A látogatást követően a Vasas Kubala Akadémia szakmai stábja és játékosai látogattak Hollandiába, ahol egyrészt bepillantást nyerhettek a Vitesse akadémiájának életébe, márészt részt vettek egy utánpótlás tornán, az Edel Grass Cup-on. A nyári időszak zárásaként a hagyományosan, évente megrendezésre kerülő Farkas János torna egyik meghívott csapata a Vitesse korosztálya lett.

2016 augusztusának elején szakmai partnerünk, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Vitesse együttese hároméves szerződést kötött akadémiánk 16 éves támadójával, Bencze Márkkal, aki még augusztusban csatlakozott az arnhemi klub korosztályos csapatához. Márk az Akadémiánkon és a korosztályos válogatottban nyújtott teljesítménye alapján hívta föl magára a figyelmet, a holland szakemberek már régóta figyelték, több mérkőzésére is ellátogattak, illetve vendégül is látták a játékost Hollandiában.
Bencze Márk - SBV Vitesse:
-A gyorsaságom és a rúgótechnikám a fő erősségem, de a visszajelzések alapján a kreativitásom, a játékintelligenciám és a technikai-, taktikai érettségem is elnyerte a Vitesse edzőinek a tetszését. Rettenetesen boldog voltam, hogy elérkeztünk az átigazoláshoz! Nem könnyű érzelmileg feldolgozni egy ekkora eseményt, hiszen ezután megváltozik az egész eddigi életem, de ha valamit igazán el akarsz érni, akkor azért áldozatokat kell hozni! A Vasas Kubala Akadémián nagyon jó társaságba kerültem, ami szó szerint olyan volt, mint egy nagy család. Boldogan jártam edzésekre a hangulatnak köszönhetően, jó emberek vettek körül, nagyon szerettem itt futballozni. Ha minden tőlünk telhetőt megteszünk az álmaink érdekében, ha megfelelő önbizalommal és kellő alázattal lépünk pályára, hogy megmutathassuk a tudásunkat, akkor a szerencse is mellénk szegődik! Nekem ez a lehetőség a Vasas Kubala Akadémia nélkül nem jöhetett volna létre, így szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy a Vitesse játékosa lehetek!
Sok sikert és egy hosszú, eredményes nemzetközi pályafutást kívánunk Márknak, akit idővel további fiatalok is követhetnek Akadémiánkról.

2016 októberében a Vasas Kubala Akadémián látogatást tett Edwin Petersen, a Vitesse akadémiai igazgatója, valamint Sonny Bosz, a Vitesse nemzetközi scoutja. A három napos program elsődleges célja a két akadémia közötti együttműködés következő lépéseinek egyeztetése volt. A találkozó sikerrel zárult, így az egyes mozzanatok véglegesítését követően az együttműködés továbbra is gyümölcsözően folytatódik. Természetesen az U17-es Eb-selejtező programját is sikerült beilleszteni a napirendi pontok közé. Vasárnap a holland U17-es válogatott Fáy utcai edzését tekintette meg közösen a két klub szakmai stábja, hétfőn pedig a holland delegáció Szekeres Tamás ügyvezető igazgató és Tóth Attila sportigazgató kíséretében kilátogatott az FC Dabas sportközpontjába, az U17-es Hollandia - Magyarország Eb-selejtező mérkőzésére. A programot teljes U17-es csapatunk is végignézte, ahol magyar színekben nem csupán U17-es korosztályunk két kiváló tehetségét, Opavszky Balázst és Győri Olivért láthattuk a pályán, de a nyáron Hollandiába szerződött, s már a Vitesse klubját erősítő egykori akadémistánk, Bencze Márk játékát is újra láthattuk.
Ugyanebben a hónapban Szekeres Tamás, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója és Tóth Attila sportigazgató látogatáson vettek részt a Vitesse együttesénél, melynek keretében - a közös jövőt tekintve - további egyeztetésekre került sor.
Tóth Attila - a Vasas Kubala Akadémia akkori sportigazgatója:
-Látogatásunk elején a holland klub sportigazgatója és az akadémia igazgatója fogadott minket. Az út kifejezetten pozitívan értékelhető, hiszen a tárgyalás alkalmával a közös munkával kapcsolatos újabb tervek is egyeztetésre kerültek. A következő időszakban sor fog kerülni a két klub korosztályos csapatainak egymás elleni mérkőzéseire, valamint a Vitesse és a Vasas Kubala Akadémia stábtagjainak személyes találkozóira. A holland akadémia új igazgatója még idén, decemberben látogatást tesz nálunk, melynek során a Vitesse szakembere edzéseket és mérkőzéseket fog megtekinteni, valamint előadást és képzést fog tartani a magyar kollégáknak. Utazásunk során megtekintettük a Vitesse különböző korosztályainak edzéseit is, így alkalmunk volt ismét bepillantani a holland szakmai munkába.
Akadémiánk vezető szakemberei a nyáron a Vitesse-hez igazolt Bencze Márkkal is találkoztak. Egyrészt egy közös vacsora keretében egykori akadémistánk beszámolt a nyár óta eltelt időszakban szerzett kedvező tapasztalatairól, másrészt a N.E.C. Nijmegen elleni bajnoki rangadón több szép megmozdulással és egy győzelmet érő góllal is megmutathatta fejlődését.

A Vasas Kubala Akadémia és a holland élvonalbeli SBV Vitesse klubja között 2016 májusában aláírt 3 éves együttműködési megállapodás 2017-ben újabb szinthez érkezett. Akadémiánk szakemberei és labdarúgói ebben az évben is különböző eseményeken vesznek részt Hollandiában. A tervezett programban szerepel többek között felkészülési mérkőzés, nemzetközi torna és szakmai látogatás is. Ennek idei első állomásaként a holland partner meghívására januárban és februárban szakmai stábunk delegációi, U17-es korosztályunk három meghatározó játékosa, valamint U16-os csapatunk Arnhembe látogattak.
A Vasas Kubala Akadémia edzői stábjából Mónos Tamás U16-os vezetőedző, Kun György U15-ös vezetőedző, Pál Zoltán U14-es vezetőedző és Horváth Gábor U19-es vezetőedző utazott Hollandiába. U15-ös játékosainak vezetőedzője, Kun György a néhány napos látogatást követően kiemelte számára fontos tapasztalatait:
-Nagyszerű hetet töltöttem a Vitesse Akadémiáján, szakmailag rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb. Gyakorlatanyagban és heti edzés felépítésben hasonló elv mentén halad a két klub, ami örömteli lehet számunkra! Bár technikailag nem láttam nagy különbséget, viszont játékfelfogásban, kiválasztásban és fizikálisan is az ő szintjüket kell megcéloznunk. Egész héten azt éreztem, hogy itt mindenki profi labdarúgó akar lenni! Remélem sok módszertani és gyakorlati elemet tudok átültetni Akadémiánk életébe, segítve ezzel  játékosaink további fejlődését.
Akadémiai korosztályaink mellett dolgozó szakembereink közül Bjor Richárd és Lázár Zsolt erőnléti edző is tagja volt a hétfőn Hollandiába utazó delegációnak. Lázár Zsolt természetesen szakmai szempontok alapján elemezte a Vitesse-nél folyó munkát, hiszen a néhány nap alatt az U17-es korosztály edzéseibe volt lehetősége bepillantást nyerni:
-Mind az edzések felépítése, lebonyolítása, az alkalmazott gyakorlatok hasonlóak vagy éppen ugyanazok, mint a Vasas Kubala Akadémián a mi munkánkban, így tisztán látszott, hogy mik lehetnek azok az apró finomhangolások, melyek minket is előrevihetnek a jövőben és alkalmazásuk segíteni fogja a munkánkat. Sikerben is volt részem, hiszen a bemutatóm után pozitív visszajelzéseket kaptam a munkámat illetően.
A rehabilitációs részlegről Hepp Gréta, Peszeki Dorottya és Schandl Gábor utaztak Arnhembe a szakmai stábbal. A klub felszereltségének megtekintése mellett lehetőségük volt megismerni azt is, hogy a holland rehabilitációs részleg munkája hogyan épül föl. Az öt nap alatt számos szakmai megbeszélés és egyeztetés volt a két klub szakemberei között, mely alkalmak során részletes szakmai továbbképzésekre is sor kerülhetett. A látogatás alkalmával kiderült, mely területeken tapasztaltunk hasonló folyamatokat, s mi az, amiben eltérő munkamódszereket alkalmaznak a holland szakemberek.
A legszembetűnőbb vonás talán az, hogy a csapatmunka nagy szerepet tölt be a Vitesse Akadémia életében, az edzők egymás munkáját segítik, a részlegek maximálisan összehangolják az edzéseiket Fizioterapeutáink rendkívül hasznosnak találták a holland partnernél eltöltött időt.
U17-es akadémistáink szintén a szakmai stábbal utaztak Hollandiába, Győri Olivér, Opavszky Balázs és Torvund Alexander voltak azok a tehetséges játékosok, akik öt napon át részt vehettek a Vitesse korosztályos csapatának tréningjein.
-A gyakorlatok összességében megegyeznek az itthoniakkal, ami a különbséget jelenti az egyértelműen a játékosok hozzáállása. Nincs olyan, hogy nem tesznek meg mindent az edzésen, mérkőzésen. Mindig 100%-ot próbálnak nyújtani. Elmondhatom a többiek nevében is, hogy nem vagyunk lemaradva, nem volt különbség közöttünk, mindhárman pozitív visszajelzéseket kaptunk. Nagyon jó volt kicsit belekóstolni a nyugati foci világába, úgy gondolom mindenképpen az előnyünkre válik ez a néhány napos látogatás. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, igyekszünk a kinti gondolkodást, a focihoz való hozzáállást hazahozni - számolt be Opavszky Balázs, válogatott akadémistánk a holland klubnál eltöltött napokról.
Mónos Tamás vezetőedző irányításával U16-os korosztályunk is Arnhembe utazott, hogy a csapat egy három napos program keretében felkészülési mérkőzéseken vegyen részt. Edzőinken kívül a stábbal tartott még Pál Zoltán U14-es vezetőedző, Kézdi Péter akadémiai menedzser és média-kommunikációs stábunk, valamint csatlakozott a delegációhoz Szekeres Tamás ügyvezető igazgató és Tóth Attila sportigazgató is. Délben máris egy extra programra érkeztek játékosaink, hiszen egykori akadémistánk, Bencze Márk U17-es korosztálya játszott bajnoki mérkőzést, nem más ellen, mint az idei szezonban akkor még veretlen Ajax csapata ellen. Márk kezdő játékosként lépett pályára, a siker pedig nem maradt el, a Vitesse 4-2-es végeredménnyel győzelmet aratott az erős ellenféllel szemben. A programban akadémiai látogatás is szerepelt, mely túra alkalmával betekintést nyertünk a Vitesse Akadémiájának működésébe, létesítményeinek felépítésébe. Nemzetközi felkészülési mérkőzésként először az SBV Vitesse korosztályos csapatával mérkőztünk meg, majd az egy évvel idősebb, U17-es De Graafschap csapata ellen léptünk pályára. Az összecsapásokon a következő eredmények születtek:
SBV Vitesse - Vasas Kubala Akadémia: 1-0
De Graafschap U17 - Vasas Kubala Akadémia: 2-0
A hollandiai útról készült számtalan fotó megtalálható weboldalunk és hivatalos facebook oldalunk galériájában, videós anyagunk pedig a VKLA youtube csatornáján.

2017. márciusától a tavaszi szezonban Akadémiánk szakmai igazgatója Rob Maas volt.
A szakember Eindhovenben született 1969. december 17-én. Labdarúgó pályafutása elején megfordult az FC Eindhoven, az RKC Waalwijk és a Feyenoord csapatában is, ez utóbbival kétszer megnyerte a Holland Kupát. Később Németországban az Arminia Bielefeld és a Hertha BSC játékosa lett, Berlinben Dárdai Pállal és Király Gáborral is egy csapatban játszott. A német fővárosban kétszeres Ligakupa győztes volt csapatával. A Bundesliga után a német másodosztályú MSV Duisburg együtteséhez igazolt, majd két szezon után visszatért Hollandiába, ahol a Heracles Almelo után ismét az RKC Waalwijk játékosa lett, innen vonult vissza 2009 júniusában.
Edzőként az RKC Waalwijk és a Vitesse csapatánál is olyan neves szakemberekkel dolgozott, mint Peter Bosz (AFC Ajax), Ruud Brood (PSV Eindhoven) vagy Erwin Koeman (Everton FC). 2016-ban Peter Bosz vezetőedző távozása után ideiglenes vezetőedzője lett a Vitesse felnőtt csapatának, ahol addig pályaedzőként tevékenykedett. A Vitesse csapata után az SC Cambuur együttesénél is szerepet vállalt, majd egy alapos egyeztetést követően, örömmel fogadta el Akadémiánk invitálását.
Rob Maas szerepvállalása a Vitesse csapatával fennálló hosszú távú együttműködésünk következő lépcsőfokának is tekinthető, ezzel is szorosabbra kívánjuk fűzni a holland élcsapattal, 2016 közepe óta hivatalosan is meglévő kapcsolatunkat.
-Nagy öröm számunkra, hogy a Vitesse csapatával már eddig is szoros együttműködés eredményeként, sikerült egy Európa-szerte ismert szakembert Akadémiánkhoz csábítani. Érkezésével a szakmai munka minőségének további javítása a cél. Nincs kétségem afelől, hogy Rob profi szemléletével és több évtizedes tapasztalatával új impulzusokat hoz az Akadémia életébe és pozitív hatással lesz edzőink és játékosaink fejlődésére.- nyilatkozta Szekeres Tamás, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője.
Kíváncsiak voltunk, a holland szakember hogyan érzi magát az első néhány nap elteltével, milyen benyomásokat szerzett eddigi ittléte alatt, s milyen volt a fogadtatása a Vasas Kubala Akadémián?

-Úgy érzem, hogy itt minden ember szívesen fogadott engem. Nagyszerű szakemberekkel találkoztam, akik mind keményen és elszántan akarnak dolgozni azért, hogy az Akadémiával egy magasabb szintet érjünk el. Magyarország egy gyönyörű ország, Budapest egy nagyváros, sok időm még nem volt körülnézni, egyelőre két dolog tölti ki a napom: dolgozom és alszom.
Milyen tervekkel és célokkal érkezett a szakmai stáb élére Rob Maas? Melyek azok a feladatok, amiket meg kell valósítania ahhoz, hogy sikeresen működjön a rendszerünk?
-Elsősorban azért érkeztem, hogy szakmai tudást és ötleteket osszak meg az Akadémián dolgozó edzőkkel, és ezzel segíteni tudjak a fejlődés érdekében. Egy olyan személyiség vagyok, akinek az ajtaja mindig mindenki előtt nyitva áll. Természetesen ezzel együtt én is nyitott vagyok más szakemberek tudása felé, hiszen én is tanulhatok. A közös cél az, hogy egy jobb utánpótlás műhellyé, egy még magasabb szintű Akadémiává váljunk.
Érdekes lehet a válasz, vajon mi motiválta Rob Maast, hogy utánpótlásban vállaljon vezetői szerepet Magyarországon?
-Számomra ez most egy nagy lehetőség. Saját magam fejleszthetem az itteni munkámmal, így egy más szintet érhetek el én is szakmailag. Eddig főleg a felsőbb korosztályokba tartozó labdarúgókkal dolgoztam együtt, akik a felnőtt futball kapujában voltak, a fiatalabb utánpótlás egy egészen másfajta közeg, ezért tekintem kihívásnak.
Néhány hete volt jelen az Akadémia életében az új szakember, így már közvetlenül is rálátása lehetett a Vasas Kubala Akadémián folyó szakmai munkára. Milyen tapasztalatai voltak néhány nap után, hiszen részt vett bajnoki mérkőzéseken, a korosztályok edzéseit látogatta, valamint közös szakmai egyeztetéseken és az első értekezleteken is átesett?
-Elsősorban azt látom, hogy az Akadémián keményen dolgozó, tehetséges játékosok vannak, de ezt elmondhatom a szakembereinkről is. Elsősorban hosszú távú tervben gondolkodom, viszont rövidtávon kiemelt fontosságú célom az, hogy az U16-17-es korosztályoknak eredményesség tekintetében segítsünk. Ezután egy olyan filozófiát, utat szeretnék kialakítani, amit aztán követni tud majd minden szakember, aki a Vasas Kubala Akadémián dolgozik. Szinte minden korosztály edzésére kilátogattam már, fizikai szinten rendben vannak a csapataink. Négy bajnoki mérkőzést láttam, két győzelmet és két vereséget, ez egyelőre és összességében egy kiegyensúlyozott formát mutat. Az első edzői értekezlet célja is az volt, hogy megismerjük egymást a kollégákkal, mindenkinek legyen a másikról egy első benyomása. Engem elsősorban az edzőim szakmai visszajelzése és véleménye érdekel, hogy kapjak egy visszacsatolást, nyitott vagyok a szakembereink felé, várom a javaslataikat. Természetesen az elemzésem során kiemeltem a pozitívumokat, de mellette - építő jelleggel – a negatívumokról is beszéltünk, amiken dolgoznunk kell, hogy fejlődni tudjunk.
Rob Maas 2017 nyaráig vett részt az Akadémia munkájában, további munkájához sok sikert kívánunk!
Akadémiánk szakemberei és labdarúgói a 2017-es év második felében különböző eseményeken vettek részt Hollandiában, illetve a Vitesse szakemberei és játékosai is több alkalommal látogattak Akadémiánkra: többek között részt vettek a hagyományos, nyári nemzetközi Farkas János Tornán is. Az együttműködési megállapodás - az elmúlt évek többlépcsős programjának részeként - 2017 őszén újabb szinthez érkezett. Októberben - a holland partner meghívására - sor került egy szakmai utazásra, melynek során U14-15-ös korosztályaink és szakmai stábunk látogatott Hollandiába. A programban szerepelt többek között három-három felkészülési mérkőzés (az SBV Vitesse a Feyenoord és a FC Midtjylland ellen), illetve több területen szakmai továbbképzés is napirenden volt. Akadémistáink megtekintették a Vitesse felnőtt csapatának bajnoki mérkőzését és edzését, valamint a stadionlátogatás mellett találkoztak egykori akadémistánkkal, Bencze Márkkal is. Az öt napos eseményre 2017.10.15-19. között került sor. 

 •   M GY D V P
  1 PMFC 24 18 4 2 58
  2 MOL VIDI FC 24 18 2 4 56
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 17 4 3 55
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 24 17 2 5 53
  5 UTE 24 14 1 9 43
  6 ZTE AKADÉMIA 24 11 6 7 39
  7 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 24 11 2 11 35
  8 PAKSI FC 24 9 6 9 33
  9 ÚFC 24 9 4 11 31
  10 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 9 3 12 30
  11 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 8 2 14 26
  12 GYIRMÓT SE GYŐR 24 7 3 14 24
  13 SZOLNOKI MÁV UP. FC 24 7 2 15 23
  14 BUDAI FUTBALL CLUB 24 5 5 14 20
  15 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 5 1 18 16
  16 SZEKSZÁRDI UFC 24 1 5 18 8
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 15 7 2 52
  2 UTE 24 16 3 5 51
  3 MOL VIDI FC 24 15 5 4 50
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 24 14 7 3 49
  5 PAKSI FC 24 12 5 7 41
  6 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 11 4 9 37
  7 ZTE AKADÉMIA 24 10 7 7 37
  8 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 10 7 7 37
  9 ÚFC 24 9 7 8 34
  10 SZOLNOKI MÁV UP. FC 24 9 6 9 33
  11 PMFC 23 9 5 9 32
  12 GYIRMÓT SE GYŐR 24 6 4 14 22
  13 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 23 4 8 11 20
  14 BUDAI FUTBALL CLUB 24 5 3 16 18
  15 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 24 4 4 16 16
  16 SZEKSZÁRDI UFC 24 0 2 22 2
 •   M GY D V P
  1 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 20 2 2 62
  2 MOL VIDI FC 24 16 1 7 49
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 14 2 8 44
  4 UTE 24 13 5 6 44
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 24 13 3 8 42
  6 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 24 11 4 9 37
  7 BUDAI FUTBALL CLUB 24 10 6 8 36
  8 PMFC 24 10 4 10 34
  9 GYIRMÓT SE GYŐR 24 10 4 10 34
  10 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 9 6 9 33
  11 ÚFC 24 9 6 9 33
  12 PAKSI FC 24 9 5 10 32
  13 ZTE AKADÉMIA 24 8 6 10 30
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 6 3 15 21
  15 SZOLNOKI MÁV UP. FC 24 3 0 21 9
  16 SZEKSZÁRDI UFC 24 1 3 20 6
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 24 20 3 1 63
  2 HONVÉD-MFA 24 16 5 3 53
  3 FERENCVÁROSI TC 24 13 5 6 44
  4 MTK BUDAPEST 21 13 5 3 44
  5 MOL VIDI FC 24 12 5 7 41
  6 DVSC-DLA 24 10 5 9 35
  7 ETO FC GYŐR 23 8 8 7 32
  8 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 23 9 4 10 31
  9 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 8 7 9 31
  10 DVTK 23 8 3 12 27
  11 UTE 24 8 3 13 27
  12 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 7 4 13 25
  13 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 7 3 14 24
  14 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 23 6 1 16 19
  15 PMFC 23 5 3 15 18
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 4 4 16 16
 •   M GY D V P
  1 HONVÉD-MFA 23 18 2 3 56
  2 VASAS KUBALA AKADÉMIA 23 16 3 4 51
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 23 15 4 4 49
  4 DVSC-DLA 24 14 4 6 46
  5 FERENCVÁROSI TC 23 13 4 6 43
  6 MTK BUDAPEST 21 12 3 6 39
  7 DVTK 24 12 1 11 37
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 11 3 10 36
  9 ETO FC GYŐR 22 9 2 11 29
  10 UTE 24 7 3 14 24
  11 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 7 2 15 23
  12 MOL VIDI FC 24 6 5 13 23
  13 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 23 5 6 12 21
  14 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 23 6 1 16 19
  15 PMFC 23 5 4 14 19
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 5 3 16 18
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 18 1 0 55
  2 FERENCVÁROSI TC 19 15 1 3 46
  3 BUDAÖRS 19 14 2 3 44
  4 DUNAHARASZTI MTK 19 11 2 6 35
  5 SOROKSÁR SPORT CLUB 19 8 4 7 28
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 19 8 1 10 25
  7 KELEN SC 19 7 4 8 25
  8 REAC SPORTISKOLA SE 18 6 3 9 21
  9 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 19 4 3 12 15
  10 BVSC-ZUGLÓ 19 4 3 12 15
  11 UTE 18 2 4 12 10
  12 DOROGI FC 19 2 0 17 6
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 19 16 3 0 50
  2 UTE 19 14 1 4 43
  3 KELEN SC 19 12 3 4 39
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 19 11 6 2 39
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 11 2 6 35
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 19 7 4 8 25
  7 DUNAHARASZTI MTK 19 6 5 8 22
  8 SOROKSÁR SPORT CLUB 19 6 3 10 21
  9 BVSC-ZUGLÓ 19 5 3 11 18
  10 BUDAÖRS 19 4 4 11 16
  11 REAC SPORTISKOLA SE 19 1 3 15 6
  12 DOROGI FC 19 1 3 15 6
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 13 10 2 1 32
  2 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 13 9 0 4 27
  3 FC HATVAN 11 7 1 3 22
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 13 6 1 6 19
  5 VÁC VLSE 12 5 2 5 17
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 12 4 2 6 14
  7 BALMAZÚJVÁROSI FC 12 4 2 6 14
  8 DVTK 11 3 2 6 11
  9 KAZINCBARCIKA 11 0 0 11 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 13 11 2 0 35
  2 AIRNERGY FC-BMTE 12 10 1 1 31
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 13 9 1 3 28
  4 DLA-DEAC 12 7 0 5 21
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 12 5 2 5 17
  6 DVTK 12 3 1 8 10
  7 MERCEDES-KLC 13 2 2 9 8
  8 ÚFC 11 2 1 8 7
  9 KŐBÁNYÁÉRT FNLA 10 0 0 10 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu