Bemutatkozás

A 2007 óta működő Vasas Kubala Akadémia a 2011-ben 100 éves jubileumát ünneplő, budapesti Vasas Sport Club labdarúgó utánpótlás nevelésével foglalkozik és 2011. december 9-én vette fel Kubala László nevét. Az akadémiai rendszer elsősorban az élsportra fókuszál, elitképzést valósít meg, de a gyerekek élethosszig tartó sportolására való nevelését is nagyon fontos feladatnak tekinti.
A Vasas Kubala Akadémia célja, hogy részt vállaljon a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésében és magas színvonalon biztosítsa az ehhez szükséges feltételrendszert. Akadémiánk indulása óta a jelen pillanatig is sikeresen működik, fejlődése töretlen ívű, s a jövőre nézve folyamatosan láthatóak a siker újabb és újabb momentumai.
A labdarúgók képzése 6 éves kortól 19 éves korig zajlik. Az Akadémia képzési rendszerében jelenleg 12 korosztályos fiúcsapat, illetve folyamatosan bővülő leány- és női csapatok, több mint negyven magasan képzett szakember felügyeletével vesz részt. A szakmai stáb minden tagja a szükséges licence tanfolyamok és szakmai képesítések birtokában dolgozik.

György Tamás, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa:
-A tehetségkutatás, a kiválasztás és a képzés - tehát a szakma - az alapja a futballnak, és ez igaz más sportágakra is, de az üzleti életben is ez a siker záloga. Az összes többi tényező egy támogató háttértevékenység. Ahhoz, hogy a játékosok játszani és fejlődni tudjanak, kell infrastruktúra, kell megfelelő oktatási és étkeztetési háttér, szállás, orvosi ellátás, valamint sok-sok további szolgáltatás szükséges, mely segíti és meghatározza a fiatalok jövőjét. Mi azon dolgozunk, hogy a Vasas egy olyan utánpótlás akadémia legyen, amely minden téren a lehető legtöbbet és legjobbat tudja nyújtani. Bízom benne, hogy öt éven belül mindent megvalósítunk, ami a terveinkben szerepel. Legyen az infrastruktúra fejlesztés, legyen az szakma, vagy pedig a klubépítés területén elvégzendő feladatok. Amellett, hogy profi labdarúgókat képzünk és ez az elsődleges cél, mindjárt mellé tenném azt is, hogy emellett - ami legalább annyira fontos - embereket nevelünk. Tehát, ha valaki eltölt itt sok-sok évet, akkor azt gondolom, ha nem is lesz belőle profi labdarúgó, akkor is egy olyan pluszt kap a Vasastól, mellyel - minden téren - egészséges felnőtt embert nevelünk belőle. Ez pedig legalább annyira fontos, mint az, hogy valaki profi labdarúgó legyen!

Szekeres Tamás, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója
-Nagyon nagy potenciált látok ebben a klubban, amelynek kiaknázása csakis rengeteg munkával, minőségi szakemberekkel, közös ötletekkel és fejlesztésekkel érhető el. Hiszem, hogy az Akadémiából nagyon hamar az ország egyik - ha nem a legjobb - akadémiája lehet. A munkánk eredményességét mutatja és ezért számunkra a legfontosabb kell, hogy legyen az, hogy milyen minőségű játékosok kerülnek ki majd a kezeink közül. Annak ellenére, hogy Akadémiánk a jobbak között van Magyarországon, nem lehetünk elégedettek, mindig arra kell törekednünk, hogy a legjobbak legyünk. Ha röviden kellene összefoglalnom azt, hogy milyen tanáccsal láthatnám el a mai fiatal labdarúgókat, akkor a saját tapasztalataim alapján egy dolgot mindenképpen kiemelnék. A tehetségre ne úgy tekintsenek, mint veleszületett képességre! A mai, modern, tudományos kutatások is azt támasztják alá, hogy a tehetség a fejben van. Meg kell érteniük a fiataloknak, hogy minden megtanulható! Nincs lehetetlen, aki minden idegszálával jobbá akar válni és mindent meg is tesz érte, annak sikerülni fog. Nekünk itt a Vasas Kubala Akadémián pedig minden támogatást meg kell adnunk ezekhez a törekvésekhez!

Nyitott akadémiai modell - A család az első

A Vasas Kubala Akadémia működésében az elsődleges szempontok közé tartozik a labdarúgók tanulmányainak és a felkészülésének, valamint a versenyeztetésnek az összehangolása. Szakmai filozófiánk egyik sajátossága, hogy a képzés kizárólag a vidéki labdarúgók esetében épül bentlakásos rendszerre. A kollégiumi elhelyezés mindenki számára biztosított, de akinél ez megoldható, kifejezetten tanácsoljuk, hogy továbbra is családi körben töltse hétköznapjait. A nyitott akadémiai modellnek megfelelően az iskolaváltást labdarúgóink részére nem tesszük kötelezővé, azonban több partner intézményt is tudunk ajánlani attól függően, hogy ki milyen irányba szeretné tanulmányait folytatni. Az általunk biztosított lehetőséggel a Vasas Kubala Akadémia nyitott akadémiai modellje alternatívát kínál a zárt rendszerű akadémiai képzéssel szemben.
Tölgyes Ádám U15:
-Nagyon szimpatikus az Akadémia felfogása, hiszen nyitott akadémiaként a családommal élhetek együtt.

Filozófiánk

 • labdarúgót képzünk, embert nevelünk
 • az élsportolói státuszt önként vállalt tevékenységnek tekintjük
 • színvonalas és sokoldalú oktatás biztosítunk
 • edzésenként sok száz labdaérintésre adunk lehetőséget, amelyet a fejlődés egyik kulcsának tartunk
 • a képzés során segédeszközök sokszínű használatát tesszük lehetővé
 • nagy létszámú szakmai stábot foglalkoztatunk: lelkes, jó pedagógiai érzékkel rendelkező, felkészült és céltudatos edzőink vannak
 • személyre és egyénre szabott tehetséggondozást adunk
 • az emelt szintű egyéni képzésre külön hangsúlyt fektetünk
 • hiszünk a nemzetközi versenyeztetésben
 • fontos a klubhoz, csapathoz történő érzelmi kötődés kialakítása
 • büszkék vagyunk és hangsúlyt helyezünk a több mint 100 éves piros-kék labdarúgó hagyomány ápolására és gyökereinkre, amire a jövőt építhetjük

Tehetséggondozás

„Labdarúgót képzünk, embert nevelünk!”

Ezen elvünket követve tehetségeink részére több olyan szakmai és egyéb háttérprogramot biztosítunk, amely alapján ebben a szenzitív időszakban megfelelő irányba tereljük tehetségeinket, mind a labdarúgás, mind az élet egyéb területein.
Az elit képzés és a tehetséggondozás két fő pillérjét a szakmai stáb magas létszáma és a kiemelt nemzetközi versenyeztetés adja. A Vasas Kubala Akadémia labdarúgói a saját rendezésű tornákon túl, számtalan nemzetközi megmérettetésen bizonyíthatnak.
Tehetségeinket ösztöndíjban részesítjük, valamint folyamatos teljesítménydiagnosztikai méréssel, tesztekkel, Polar system és Catapult rendszer segítségével való edzés ellenőrzéssel, egyéni edzés programokkal, professzionális prevenciós - rehabilitációs részleggel segítjük fejlődésüket. Labdarúgóink számára differenciált sportétkeztetést biztosítunk, rendelkezésükre áll mentáltréner szakemberünk, tanulószobánk, valamint iskolai, kollégiumi és stabil orvosi háttér, továbbá egy minden igényt kielégítő csapatbusz. Kiemelten kezeljük a karrier építést, a felnőtt csapatba való integrációt, a játékosok nemzetközi megmérettetését, tehetségeink nemzetközi bemutatását.
Opavszky Balázs U17, válogatott labdarúgó:
-Mindent biztosítanak a céljaim eléréséhez, nekem csak élnem kell a lehetőséggel!

Iskolai tanulmányok

A Vasas Kubala Akadémián sportiskolai hátteret elsősorban U14-U19-es korosztályú labdarúgóink számára biztosítunk igény esetén. A nyitott akadémiai modellnek megfelelően az iskolaváltást labdarúgóink részére nem tesszük kötelezővé, azonban több iskolát is tudunk ajánlani attól függően, hogy ki milyen irányba szeretné tanulmányait folytatni. A velünk kapcsolatban álló iskolákkal napi szintű a kapcsolattartás, az órarendek elkészítésénél edzéseink időpontjait is figyelembe veszik.

Kollégiumi háttér

A Vasas Kubala Akadémián U14-U19-es korosztályú, vidéki labdarúgóink számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk mindamellett, hogy nyitott akadémiai modellünknek megfelelően természetesen nem kötelező, sőt, akinél ez megoldható, kifejezetten tanácsoljuk, hogy továbbra is családi körben töltse hétköznapjait.

Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium:

A XIV. kerület, Mogyoródi úton fekvő kollégium központi helyen található, közel több partneriskolánkhoz, ezáltal csökkentve akadémistáink utazásra szánt idejét és növelve a pihenőidőt. 14-18 év közötti sportolóink négyágyas szobákban kerülnek elhelyezésre.

Versenyeztetés

Az utánpótláscsapatok versenyeztetése az alábbiak szerint alakul:

U19 MLSZ II. osztály
U19 leány MLSZ I. osztály
U17 MLSZ II. osztály
U16 MLSZ II. osztály
U16 leány MLSZ I. osztály
U15 MLSZ I. osztály
U14 MLSZ I. osztály
U13 MLSZ I. osztály
U12 MLSZ I. osztály
U11 Bozsik-program, Kölyökliga
U10 Bozsik-program, Kölyökliga
U9 Bozsik-program, Kölyökliga
U8 Bozsik-program, Kölyökliga
U6-7 Bozsik-program, Kölyökliga
Felnőtt nöi BLSZ I. osztály

A tehetséggondozás két fő pillérjét a magas edzői létszám és a kiemelt nemzetközi versenyeztetés adja. A Vasas labdarúgói a saját rendezésű tornákon túl, számtalan nemzetközi megmérettetésen bizonyíthatnak.

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu